Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της γνώσης…

Τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη  επισκέφτηκαν οι μαθητές της γ΄ και α΄ τάξης του Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βεροίας με την καθηγήτριά τους, Ιντζεβίδου Κυριακή την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 αντίστοιχα, στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι μαθητές της γ΄ τάξης, με την προβολή μιας ψηφιακής ταινίας, παρακολούθησαν την πορεία της εξέλιξης της γραμμάτων, της γραφής και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του χρόνου και στη συνέχεια με τη βοήθεια της καθηγήτριας εικαστικών, Φωτεινής Χαμιδιελή, πήραν μέρος σε παιχνίδια και εικαστικές δραστηριότητες.

Συνειδητοποιήθηκε έτσι από τους μαθητές η αξία της γλώσσας για την επικοινωνία και την έκφραση των ανθρώπων σε όλες τις εποχές καθώς και η σχέση αυτής της επικοινωνίας με την ανθρώπινη σκέψη και τον πολιτισμό.

     Οι μαθητές της α΄ τάξης πήραν μέρος σε ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής, με την καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού Ανθής Χρυσοπούλου. Από κάποια βασικά στοιχεία, που τους δόθηκαν, εμπνεύστηκαν αφήνοντας τη φαντασία τους ελεύθερη, και δημιούργησαν τη δική τους ιστορία μυστηρίου και φαντασίας, που είχε σαν σκηνικό τη Βιβλιοθήκη. Έδειξαν έτσι το λογοτεχνικό τους ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους, γνωρίζοντας παράλληλα τον συναρπαστικό κόσμο των Βιβλιοθηκών και των βιβλίων και ανακαλύπτοντας τη μαγεία της γνώσης.

       Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους της Βιβλιοθήκης, και ιδιαίτερα την κ.Αμφιθέη Τριανταφυλλίδου, για τη βοήθεια τους.