Διαγωνισμός συγγραφής περιβαλλοντικής ιστορίας 2018

ΘΕΜΑ: Διαγωνισμός συγγραφής περιβαλλοντικής ιστορίας 2018

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου “Φύση Χωρίς Σκουπίδια- Άλλοι πετούν άλλοι πεινούν” που συντονίζουν και σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης αντίστοιχης δράσης, προκηρύσσουν Διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας με τίτλο:

«Το μέταλλο ποτέ δεν παύει να ζει,

περιμένει να του δώσεις μια νέα μορφή»

Ο Διαγωνισμός αφορά στη Συγγραφή Περιβαλλοντικής Ιστορίας με ήρωα ένα ανθρωπάκι, ζωάκι, ρομποτάκι από μέταλλο. Το μέταλλο μπορεί να ανακυκλωθεί, να αλλάξει μορφή, να γίνει «καινούριο». Το μέταλλο μπορεί να μην πεθάνει ποτέ, να ζήσει «αιώνια». Το ανακαλύπτουμε μέσα από ένα παραμύθι, που οι ήρωές τουπροάγουν τις ανθρώπινες αξίες και παροτρύνουν σε δράση για το περιβάλλον.Κατασκευάζουμε και τους ήρωες χρησιμοποιώντας παλιά μεταλλικά αντικείμενα. Η κάθε ιστορία μπορεί να συνοδεύεται προαιρετικά από δημιουργία κατασκευής με ανακυκλώσιμα μεταλλικά υλικά με θέμα τον ήρωα, τους ήρωες, τα σκηνικά ή μια σκηνή από την ιστορία.

Η Επιτροπή Κρίσης του Διαγωνισμού θα αποτελείται από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου “Φύση χωρίς Σκουπίδια” και δύο συγγραφείς παιδικού βιβλίου. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τις περιβαλλοντικές ιστορίες και θα επιλέξει τις καλύτερες για βράβευση. Θα δοθούν: Α) Βραβεία Πρωτοτυπίας και Δημιουργικότητας Β) Βραβεία Προαγωγής Ανθρώπινων Αξιών και Παρότρυνσης σε δράση για το Περιβάλλον Γ) Βραβεία Ζωντάνιας Λόγου-Λογοτεχνικότητας.

Οι βραβευμένες ιστορίες θα αναρτηθούν σε ψηφιακό τόμο στην ιστοσελίδα της ΕΕΠΦ και θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση το 2018, όπου θα βραβευθούν και οι συγγραφείς. Την ημέρα της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν σε έκθεση οι κατασκευές των μαθητών/τριών. Η έκθεση μπορεί να παραμείνει για μεγαλύτερο διάστημα ή και να μεταφερθεί τμήμα της και σε άλλους χώρους.

Δηλώσεις συμμετοχής: 20 Φεβρουαρίου 2018

Προθεσμία υποβολής: 20 Απριλίου 2018

Δείτε τα συνημμένα έγγραφα για περισσότερες πληροφορίες