Τα δέντρα άνθισαν…ποιήματα – Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2021

Τα δέντρα άνθισαν…ποιήματα στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας και τη φετινή χρονιά με αφορμή την Εαρινή Ισημερία και την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2021 και την  που τιμώνται στις 20 & 21 Μαρτίου κάθε χρόνο  με τη βοήθεια συνεργατικών ψηφιακών εργαλείων στο μάθημα της λογοτεχνίας. Οι μαθητές/τριες της α΄ γυμνασίου και της β1 γυμνασίου κλήθηκαν να δημιουργήσουν διαδραστικές αφίσες με το ψηφιακό συνεργατικό εργαλείο canva.com με θέμα την Άνοιξη και την Ημέρα Ποίησης υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου, Χαράς Σκουμποπούλου. Στόλισαν τις αφίσες τους με δικούς τους στίχους αλλά και γνωστών ποιητών και τις επένδυσαν με οπτικοακουστικό υλικό που δημιούργησαν οι ίδιοι ή παλιότεροι συμμαθητές τους ή αναζήτησαν από το διαδίκτυο.

Μια ποιητική δημιουργία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο

Στίχοι – Απαγγελία: Χάρις Αθανασιάδου

Μουσική σύνθεση – εκτέλεση – μείξη ήχου: Νίκος Αθανασιάδης (απόφοιτος Μουσικού Γυμνασίου Μουσικού Σχολείου Βέροιας)

Πολύ θα θέλαμε βέβαια να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτήν την ημέρα στον χώρο του σχολείου μας όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια προ κορωνοϊού άλλα έστω και εξ αποστάσεως “Παραμένουμε Δημιουργικοί”. Το αφιέρωμα συνεχίζεται…

Δείτε στο διαδραστικό εργαλείο το παραγόμενο υλικό των μαθητών μας που δημιούργησαν αυτήν την εβδομάδα στα τηλεμαθήματα καθώς και παλιότερες δράσεις με αφορμή την ημέρα αυτή!