Τιμήθηκε η επέτειος της 17ης Νοέμβρη

Την επέτειο του Πολυτεχνείου τίμησε το Μουσικό Σχολείο Βέροιας με την καθιερωμένη μαθητική  εκδήλωση. Την εκδήλωση μνήμης τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής Ημαθίας, κ. Άγγελος Τόλκας με τους συνεργάτες του. Οι μαθητές και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και συγκίνηση την εκδήλωση, η οποία περιλάμβανε την αφήγηση των γεγονότων του Πολυτεχνείου, ποιήματα αφιερωμένα στη μνήμη των φοιτητών και μουσικά μέρη ενταγμένα στο πλαίσιο της αφήγησης.

Την προετοιμασία της εκδήλωσης ανέλαβε η φιλόλογος του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, κ.Περπερίδου Αδαμαντία, η οποία συνεργάστηκε με τους μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2 Λυκείου για την ανάγνωση του χρονικού των γεγονότων και την απαγγελία των ποιημάτων. Το πρώτο μουσικό μέρος ανέλαβε η μουσικός, κ.Έλενα Σαρρή, η οποία προετοίμασε τη χορωδία των τμημάτων Α1 και Α2 Λυκείου καθώς και τους μαθητές που έπαιξαν μουσική, προκειμένου να ακουστούν κατά σειρά τα τραγούδια «Ένα το χελιδόνι», «Πέτρινα χρόνια» και «Ο δρόμος».

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν αποκλειστικά μουσικό με τους καθηγητές μουσικής του σχολείου να συνοδεύουν τη χορωδία των τμημάτων Β1 και Β2 Λυκείου, η οποία τραγούδησε κατά σειρά τα τραγούδια «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον», «Ακορντεόν», «Το γελαστό παιδί». Οι διδάσκοντες που συνέβαλαν στην παρουσίαση του δεύτερου μέρους ήταν: στην κιθάρα ο κ. Γιώργος Γούσιος, στο βιολί ο κ. Θάνος Αναγνωστόπουλος, στο σαξόφωνο ο κ. Παναγιώτης Ανδρονίκου, στο φλάουτο η κ. Άννα Παπαδοπούλου, στη φωνή η κ. Γαρυφαλλιά Κατσιμίγα, στο πιάνο η κ. Βιολέττα Ερμείδου, στην ενορχήστρωση και διεύθυνση του μουσικού συνόλου ο κ. Αντώνης Σαρακατσιάνος.

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας και οι συντονιστές καθηγητές ευχαριστούν ιδιαίτερα τους μαθητές των τμημάτων Α΄ και Β΄ Λυκείου για τον κόπο και τον χρόνο που αφιέρωσαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση. Ευχόμαστε οι σχολικές εκδηλώσεις να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με τη φυσική παρουσία των μαθητών και των διδασκόντων, προκειμένου να αποτελούν αφορμές μνήμης και να συνδέουν το παρελθόν με το μέλλον.

Το ακορντεόν
Το γελαστό παιδί
Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
Ο δρόμος

Ανάρτηση βουλευτή, Άγγελου Τόλκα, στα κοινωνικά δίκτυα