Παρουσίαση του περιβαλλοντικού προγράμματος “Νερό παντού μα ούτε στάλα για να πιούμε (το νερό πηγή ζωής)”

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 η παρουσίαση του περιβαλλοντικού προγράμματος από την ομάδα μαθητών/τριών και καθηγητριών που το υλοποίησαν στο Μουσικό Σχολείου Βέροιας με τίτλο: “Νερό παντού μα ούτε στάλα για να πιούμε (το νερό πηγή ζωής)” στους μαθητές/τριες της α΄ και β΄ τάξης γυμνασίου.
Στόχος του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών για την αξία του νερού, την προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος και την υιοθέτηση υπεύθυνης στάσης απέναντι στο πολύτιμο αυτό αγαθό.
Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, διδακτικές επισκέψεις σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, έρευνα, παιχνίδια, ιστορίες και τραγούδια, οι μαθητές/τριες έμαθαν για τον κύκλο του νερού, τις απειλές που αντιμετωπίζει το υδάτινο περιβάλλον και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του.
Ειδικότερα, οι μαθητές/τριες:
Γνώρισαν τον κύκλο του νερού και τη σημασία του για τη ζωή.
Συζήτησαν για τις απειλές που αντιμετωπίζει το υδάτινο περιβάλλον, όπως η ρύπανση, η σπατάλη και η κλιματική αλλαγή.
Έμαθαν απλούς τρόπους για να εξοικονομήσουν νερό στην καθημερινότητά τους.
Συμμετείχαν σε παιχνίδια και βιωματικές δραστηριότητες με θέμα το νερό.
Δημιούργησαν ΄οπτικοακουστικά έργα προβολής υδάτινων τοπίων, αφίσες και ζωγραφιές με μηνύματα για την προστασία του νερού.
Δημιούργησαν παρουσιάσεις με θέμα το νερό.
Η παρουσίαση του προγράμματος “Νερό παντού μα ούτε στάλα για να πιούμε (το νερό πηγή ζωής)” άφησε στους μαθητές/τριες θετικές εντυπώσεις και τους ενέπνευσε να υιοθετήσουν μια πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στο νερό.
Ευχαριστούμε θερμά τους/τις μαθητές/τριες που συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος αλλά και στην παρουσίασή του. Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για τον ενθουσιασμό και την ενεργή συμμετοχή τους στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα.
Ευχαριστούμε, τέλος, τους/τις μαθητές/τριες που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις της περιβαλλοντικής ομάδας.

Οι υπεύθυνες του περιβαλλοντικού προγράμματος

Κωστοπούλου Μαρία: συντονίστρια

Σκουμποπούλου Χαρά: μέλος παιδαγωγικής ομάδας

Δείτε το Padlet της περιβαλλοντικής ομάδας: εδώ

Το παρακάτω βίντεο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αγγελική Κάρτσιου – μαθήτρια β΄ γυμνασίου, Ίριδας Γαλίτη

Μάρκος Λότσιος, α΄ γυμνασίου
Εργασία μαθητή β΄ γυμνασίου, Χρήστου Αμπατζή