“Πολυτεχνείο 1973- 2013”

       Οι μαθητές και οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Βεροίας τίμησαν με σεβασμό την 40η επέτειο της καθοριστικής για τη μετέπειτα πορεία της χώρας μας εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013. Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διδακτήριο του  Σχολείου, η μουσική «μίλησε» σε όλους με τον καλύτερο τρόπο.

     Στο ορχηστρικό και το χορωδιακό σύνολο συμμετείχαν οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου του σχολείου υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών Μουσικής, κ.κ. Καραφούσια Βιργινίας και Μπαλιάκα Ιωάννη. Παρουσιάστηκαν τραγούδια από σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς τα οποία απέσπασαν θερμό χειροκρότημα.

     Με ιδιαίτερο, επίσης, ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθητές το δραματοποιημένο ντοκυμανταίρ της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης «Γράμματα στο Μέλλον», το οποίο προβλήθηκε στην εκδήλωση, καθώς αναφέρεται στα γεγονότα του 1973 με έναν σύγχρονο τρόπο.

     Τα τραγούδια της εκδήλωσης είναο προγραμματισμένο να παρουσιαστούν από το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο, European School Radio, μέλος του οποίου είναι το Μουσικό Σχολείο Βεροίας και τη φετινή χρονιά, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 στις 9 μ.μ. και τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 στις 9 μ.μ.

Επιμέλεια αφίσας: Χαρά Σκουμποπούλου