ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

       To European School Radio – το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο μετά από πρόσκληση – πρόταση της ραδιοφωνικής ομάδας Μουσικά αβγΑ του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμμετείχε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιώντας ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα.  

           Σκοπός του αφιερώματος αυτού ήταν η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία και η προστασία από τις διακρίσειςαλλά και η παρότρυνση των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας σε διάλογο και σε αλλαγή της νοοτροπίας απέναντι στα άτομα με Αναπηρία.

           Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκαν σχολεία – μέλη του European School Radioστέλνοντας ηχογραφημένα μηνύματα τα οποία μεταδίδονταν στο πρόγραμμα του σταθμού αλλά και οπτικοποιημένα μηνύματα τα οποία αναρτήθηκαν στο blogτου.

             Η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας με την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους, Σκουμποπούλου Χαρίκλειας, είχε την ευθύνη της δράσης αυτής και συμμετείχε ενεργά δημιουργώντας ραδιοφωνικά μηνύματα (spots) αλλά και μια εκπομπή – αφιέρωμα που εστίαζαν στο φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία: Breakbarriers, opendoors: for an inclusive society for all’’.

           Η μεγάλη παρέα του European School Radio έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα, ώστε να σπάσουν τα φράγματα και να ανοίξουν οι πόρτες για τα άτομα με αναπηρία και οι κοινωνίες να συμπεριλαμβάνουν όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Γιατί δεν αρκεί να φτιάξουμε κοινωνίες, πρέπει να τις θεμελιώνουμε στο στέρεο έδαφος της ανθρώπινης φιλίας και της αμοιβαιότητας. Σε αυτές τις κοινωνίες υπάρχει χώρος για όλους τους Ανθρώπους.

           Ευχαριστούμε πολύ όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων που στήριξαν την προσπάθεια αυτή και τίμησαν μαζί μας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη σχετική ανάρτηση στο blog του European School Radio:    

Για να ακούσετε τα Ηχητικά αποσπάσματα πατήστε στα αντίστοιχα συνημμένα spots: