Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βεροίας στο Χατζιδάκειο Φεστιβάλ Ξάνθης

 Το Μουσικό Σχολείο Βεροίας από την Δευτέρα 28 Απριλίου μέχρι την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ξάνθη, συμμετέχοντας στις εργασίες ενός φεστιβάλ αφιερωμένου στον Μάνο Χατζιδάκι με τίτλο: ‘Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων’. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και απευθυνόταν σε όλα τα μουσικά σχολεία της χώρας.
Τη Δευτέρα το βράδυ οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν την τελετή έναρξης του φεστιβάλ που περιλάμβανε ένα μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι. Το πρόγραμμα ετοίμασαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης με φιλοξενούμενο τον Βασίλη Γισδάκη, έναν από τους τελευταίους τραγουδιστές που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Χατζιδάκι. Την Τρίτη το πρωί οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν τις εργασίες του φεστιβάλ που περιλάμβαναν κάποιες σημαντικές διαλέξεις αλλά και τη δημιουργία ενός μουσικού συνόλου αποτελούμενου από όλους τους μαθητές των μουσικών σχολείων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ. Σκοπός του μουσικού συνόλου ήταν να προετοιμάσει τέσσερα έργα του Μάνου Χατζιδάκι και να τα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Τα έργα που ετοιμάστηκαν ήταν: ‘Τα παιδιά κάτω στον κάμπο’, ‘Μητέρα κι αδερφή’, ‘Το βαλς των χαμένων ονείρων’ και ‘Μια πόλη μαγική’. Την ενορχήστρωση των κομματιών αλλά και την γενική ευθύνη για την ετοιμασία και την παρουσίαση του συνόλου, είχε ο συνθέτης και μαέστρος κ. Νίκος Κυπουργός. Έτσι συγκροτήθηκε για πρώτη φορά στην 25άχρονη ιστορία των θεσμού των Μουσικών Σχολείων ένα μουσικό σύνολο περίπου 500 μαθητών από διαφορετικά σχολεία και μέρη της Ελλάδας, που μελέτησε και ετοίμασε τα συγκεκριμένα έργα του Μάνου Χατζιδάκι και τα απέδωσε με εξαιρετική ποιότητα, σε πολύ μικρό μάλιστα χρονικό διάστημα, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του κ. Νίκου Κυπουργού.

Συνοδοί Καθηγητές της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν ο Διευθυντής κ. Βασίλειος Τσαπράζης και οι καθηγητές κ.κ. Μπαλιάκας Ιωάννης και Ιωαννίδου Ελισάβετ.
Συγχαίρουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο φεστιβάλ εκπροσωπώντας αντάξια το σχολείο αλλά και την Βέροια σε ένα σημαντικό θεσμό για τα 42 Μουσικά σχολεία της Ελλάδος.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την Εκπαιδευτική επίσκεψη.