Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού 2013 – Τραγούδι “Γίνε Δυνατός” για τον σχολικό εκφοβισμό

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ – Μουσικό Σχολείο Βέροιας – 2ο Λύκειο Εχεδώρου

Ακούστε εδώ το τραγούδι “Γίνε Δυνατός”

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου 2013 οι μαθητές/τριες της β΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας με την καθοδήγηση των καθηγητών του σχολείου, τη φιλόλογο και συντονίστρια της ραδιοφωνικής ομάδας, Σκουμποπούλου Χαρίκλεια, και τον καθηγητή κιθάρας, Βαλαβάνη Βασίλη, συμμετείχαν σε μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική συνεργασία με το 2ο Λύκειο Εχεδώρου. 

Πιο συγκεκριμένα μαθητές του 2ου Λυκείου Εχεδώρου στο πλαίσιο δράσης δημιουργικής γραφής που έγινε στο σχολείο τους έγραψαν στίχους κατά του σχολικού εκφοβισμού και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας ανέλαβαν να τους ντύσουν μουσικά.

Καρπός της συνεργασίας είναι το τραγούδι “Γίνε Δυνατός” που αναφέρεται στον σχολικό εκφοβισμό. Τους στίχους του τραγουδιού έγραψε μαθήτρια του 2ου Λυκείου Εχεδώρου , τη μουσική ο καθηγητής κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Βασίλης Βαλαβάνης, και την εκτέλεση ανέλαβαν οι μαθητές της β΄ τάξης γυμνασίου του σχολείου μας.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας παρουσιάστηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα τον Σχολικό Εκφοβισμό και μεταδόθηκε από το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο – Eurpopean School Radio το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή για τη συγκεκριμένη συνεργασία καθώς και τα δυο σχολεία συμμετέχουν στην πρωτότυπη δράση του ραδιοφώνου που προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Δείτε εδώ, εδώ και εδώ πώς τι γράφτηκε για τη συνεργασία μας στο διαδίκτυο.

Δείτε εδώΤο τραγούδι «Γίνε δυνατός» συνεχίζει να ταξιδεύει…

Η παρουσίαση της συνεργασίας μας εδώ από τη ραδιοφωνική ομάδα του 2ου Λυκείου Εχεδώρου που συντονίζει η εκπαιδευτικός, Λία Παπαπέτρου.