41η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ – Οι μαθητές δε σώπασαν

Συγκινητική η εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου

Οι μαθητές/τριες δε σώπασαν…

       Συγκίνησαν το πολυπληθές κοινό, το οποίο κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια το πρωί της Δευτέρας 17 Νοεμβρίου 2014, οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με τίτλο «Πώς να σωπάσω…», αφιερωμένης στην 41η επέτειο της καθοριστικής – για τη μετέπειτα πορεία της χώρας μας – εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου.

Τα φώτα χαμήλωσαν, οι φωνές σίγησαν και ο χρόνος… γύρισε πίσω, στη 17η Νοέμβρη του 1973. Μουσική, τραγούδι, απαγγελίες, δρώμενα σε μια αρμονική σύνθεση που μετέφερε το κοινό στο κλίμα της εποχής. Στην εκδήλωση άλλοτε ο λόγος υπηρετούσε τη μουσική και άλλοτε η μουσική ήταν αυτή η οποία υπηρετούσε και συμπλήρωνε τον λόγο. 

   polytexneio 33   

Την ευθύνη της οργάνωσης είχαν η μουσικός, κα Βιργίνια Καραφούσια και η φιλόλογος, κα Χαρίκλεια Σκουμποπούλου, ενώ σκίτσα για την επένδυση του οπτικοακουστικού υλικού φιλοτέχνησε η καθηγήτρια εικαστικών, κα Φωτεινή Χαμιδιελή.

       Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Σοφιανίδης Γεώργιος καθώς και η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων του Ν. Ημαθίας, κα Σκεντερίδου Νόπη. Ευχαριστούμε θερμά την ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας για τη στήριξη της εκδήλωσης.

       Για όσους δεν μπόρεσαν να παραστούν, η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο, EuropeanSchoolRadio, μέλος του οποίου είναι το Μουσικό Σχολείο Βέροιας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 στις 10 η ώρα το βράδυ.

Έγραψαν για την εκδήλωση: Πατήστε εδώ

Σώπα μη μιλάς – Πώς να σωπάσω (βίντεο)

Συνεχίστε τον δρόμο μας (βίντεο)

Ακούστε εδώ την εκδήλωση σε ραδιοφωνική εκπομπή στο European School Radio – το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο

Δείτε εδώ τη βιντεο – πρόσκληση

polytexneio 22