1η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού

Ναι στη διαφορετικότητα Όχι στον ρατσισμό

Δείτε το βίντεο: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2014

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας οι εκδηλώσεις οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για την 1η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

        

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές παρακολούθησαν ταινίες μικρού μήκους με θέμα τον ρατσισμό και τη διαφορετικότητα και συμμετείχαν σε σχετικές συζητήσεις, εκφράστηκαν καλλιτεχνικά δημιουργώντας εικαστικά έργα, ενώ είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε ολιγόλεπτους αγώνες πετοσφαίρισης παίρνοντας τη θέση ατόμων με αναπηρία. Τους δόθηκε έτσι η δυνατότητα να αντιληφθούν βιωματικά ορισμένες δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ που ασχολούνται με τον αθλητισμό και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από αυτό το θέμα. Παράλληλα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου δημιούργησαν ραδιοφωνικά μηνύματα τα οποία μεταδόθηκαν στο μαθητικό ραδιόφωνο “ EuropeanSchoolRadio” και ένωσαν τις φωνές τους με συμμαθητές τους από το 2ο Λύκειο Εχεδώρου, οι οποίοι πραγματοποιούσαν ζωντανή εκπομπή από τη διαδικτυακή συχνότητα του μαθητικού ραδιοφώνου. Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με τη δημιουργία ενός πρωτότυπου αντιρατσιστικού μηνύματος με τα σώματα των μαθητών/τριων.

         Την ευθύνη της υλοποίησης των δράσεων είχε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Αγγελική Βελιάδου σε συνεργασία με τη φιλόλογο, Χαρίκλεια Σκουμποπούλου.

       Οι μαθητές και οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, οι οποίοι συμμετείχαν, εμφανώς ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα των δράσεων της 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικούς Αθλητισμού στο σχολείο τους, και μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη φορά που θα θεσπιστεί αντίστοιχη αθλητική δράση.

gym2

gym3