Ο Φώνης…πετάει Φεστιβάλ! (Παρασκευή 3.4.2015)

 Ο Φώνης, ο αγαπημένος ήρωας του ραδιοφωνικού θεατρικού έργου «Ραδιοφωνικές πτήσεις στον χρόνο», πετάει…Φεστιβάλ και γίνεται η μασκότ του – μια ιδιαίτερη τιμή για την ομάδα των 13 συνεργαζόμενων σχολείων του έργου etwinning στο οποίο συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος το σχολείο μας.
       Η ραδιοφωνική ομάδα “Μουσικοί Υποκριτές” του Μουσικού Σχολείου Βέροιας της β΄ γυμνασίου θα συμμετάσχει στις εργασίες και δράσεις του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ραδιοφώνου στη ΔΕΘ την Παρασκευή στις 2 Απριλίου 2015.

Είναι η καλύτερη ευκαιρία που θα μπορούσε να μας δοθεί,  για να γνωριστούμε τα συνεργαζόμενα σχολεία, να παρουσιάσουμε το έργο μας etwinning “Μια θεατρική Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στο δικό μας ραδιόφωνο European School Radio” και την τρίχρονη δράση της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου και να μεταδώσουμε το κέφι μας και την αγάπη μας για το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο –  European School Radio! Ετοιμάζουμε παρουσίαση – έκπληξη σε συνεργασία με άλλα σχολεία!
       Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον καθηγητή μουσικής, Βαλαβάνη Βασίλη, υπεύθυνο του μουσικού συνόλου το οποίο θα παρουσιάσει το τραγούδι του Φώνη – Κύματα ραδιοφωνικά – στην έναρξη της ημερίδας καθώς και ένα νεανικό μουσικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ αλλά και τους συνοδούς καθηγητές μουσικής, Τσομάκου Γαρυφούλα – υπεύθυνη της χορευτικής ομάδας, Ματσίγγου Ευαγγελία (φλάουτο), Τσέλιγκα Θεόδωρο (κιθάρα) και Κυριάκο Δημήτρη.
      Το σκίτσο του Φώνη της αφίσας μας φιλοτέχνησε η καθηγήτρια καλλιτεχνικών του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, κα Φωτεινή Χαμιδιελή, και την ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή της στο όλο έργο etwinning.

 
                           Η υπεύθυνη της ραδιοφωνικής ομάδας – ιδρύτρια έργου etwinning
                                                   Χαρίκλεια Σκουμποπούλου
 
Πρόγραμμα:

9:00 – 10:00
Εγγραφές 
Οι Εγγραφές των σχολείων θα ξεκινήσουν στις 9:00 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 1ου ορόφου του συνεδριακού κέντρου
10:00 – 11:45
Εργαστήρια – Παράλληλες Δράσεις
Διάφοροι Ομιλητές
Παράλληλες Δράσεις κ Εργαστήρια, Επίσκεψη Μουσείο Ραδιοφωνίας
11:45 – 12:00
Διάλειμμα 15′

12:00 -14:00
Ημερίδα – «Το Μαθητικό Ραδιόφωνο στην εκπαίδευση. Η πρόκληση της ψηφιακής εποχής»
Ημερίδα-Χαιρετισμοί, Επίσημοι Καλεσμένοι, Παρουσιάσεις Βράβευση του διαγωνισμού “Κάντο ν΄ ακουστεί” – Παράλληλο εργαστήριο – Παραμύθια στο Ραδιόφωνο
14:00 – 14:30
Διάλειμμα 30′
14:30 – 16:00
Διάφοροι ομιλητές
Εργαστήρια – Παράλληλες Δράσεις
Παράλληλες Δράσεις κ Εργαστήρια, Επίσκεψη Μουσείο Ραδιοφωνίας
Διάφοροι ομιλητές
16:00 – 18:00
Ολομέλεια – Συνάντηση European School Radio
Στην Ολομέλεια θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων και θα συζητηθούν θέματα για τη δημοσιογραφία, για τη δυναμική και τις προκλήσεις του διαδικτυακού μαθητικού ραδιοφώνου.
10:00-16:00 
Παράλληλα οι μαθητές των σχολείων, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις, όπως:Μουσικά διαλείμματα:
Ομάδες χορωδιών από σχολεία της Θεσσαλονίκης και το Μουσικό Σχολείο Βέροιας θα συμμετάσχουν με ζωντανό πρόγραμμα καθ’ όλη την ημέρα στο χώρο του Φεστιβάλ.

 

 
Περιοχή συνημμένων