Συμμετοχή του μουσικού σχολείου Βέροιας στα Εόρτια Μουσικών Σχολείων 2015 στην Κατερίνη

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας συμμετέχει στα Εόρτια μουσικών Σχολείων Κεντρικής Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 8 Μαϊου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. στην Κατερίνη.

Υπεύθυνοι για την εκδήλωση είναι η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-περιφερειακή Ενότητα Κατερίνης.

Μητροπολίτης Κίτρους:   Ο κ.κ. Γεώργιος σημείωσε πως η Εκκλησία συμμετέχοντας σε κάθε καλή διοργάνωση φορέων και θεσμικών παραγόντων θέτει στη διάθεση των διοργανωτών τις δομές των συσσιτίων και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων με σκοπό να στηρίξει όχι μόνο ηθικά αλλά και υλικά τη διοργάνωση. «Αποτελεί πεποίθησή μου ότι αποστολή των ιδρυμάτων δεν είναι μόνο φιλανθρωπική, αλλά και έντονα κοινωνική. Ιδιαίτερα στα παιδιά, που μεγαλώνουν μέσα σε ένα κλίμα γενικότερης ανασφάλειας, αβεβαιότητας και απαισιοδοξίας οφείλουμε να είμαστε κοντά με κάθε τρόπο παρέχοντας όλα τα ηθικά, πνευματικά και υλικά μέσα προκειμένου να ονειρευτούν το μέλλον τους και να το ενατενίσουν με θετική διάθεση. Είμαστε στο πλευρό όλων όσοι αγωνίζονται προς αυτή την κατεύθυνση και ειδικά του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

πηγές: εδώ

και εδώ.

περισσότερες πληροφορίες :  εδώ.

Τα Εόρτια των Μουσικών Σχολείων της Περιφέρειας στην Κατερίνη

9f0fbcbdf095558a1e72e6d88b1fd830_L

Μια πολύ σημαντική διοργάνωση, η οποία αποτελεί ουσιαστικά αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, θα φιλοξενήσει την Παρασκευή η Κατερίνη, με φορέα υποδοχής και οργάνωσης το Μουσικό Σχολείο της πόλης μας και συνδιοργανωτές την Π.Ε. Πιερίας και την Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Παρά τις ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές, εκπαιδευτικοί και μαθητές του Μουσικού Σχολείου, έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν, «παράγοντας» πολιτισμό.

Για τη σημαντική διοργάνωση, η οποία ανατίθεται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Παιδείας σε ένα Μουσικό Σχολείο σε κάθε Περιφέρεια, μίλησαν χθες το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και ο Διευθυντής του Σχολείου.

«Πέρα από την ουσιαστική στήριξη που θέλουμε να παρέχουμε στο Μουσικό Σχολείο, θέλουμε να τιμήσουμε και την προσπάθεια των μαθητών», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, καλώντας όσους επιθυμούν να στην αίθουσα του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης την Παρασκευή το πρωί. «Συμπράτουμε όλοι μαζί στην μεγάλη προσπάθεια για την ενδυνάμωση του Μουσικού Σχολείου», είπε η κ. Μαυρίδου, υπογραμμίζοντας ότι την εκδήλωση χαιρετίζει και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Για εκδήλωση η οποία αντικατοπτρίζει την εμβέλεια του έργου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, έκανε λόγο ο Μητροπολίτης. Να σημειωθεί, ότι η Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση των «Εόρτιων», διαθέτοντας τις κοινωνικές δομές της για τη φιλοξενία των 180 και πλέον μαθητών που θα συμμετάσχουν. «Η αποστολή των ιδρυμάτων της Μητρόπολης μας δεν είναι μόνο φιλανθρωπική, αλλά και κοινωνική» επεσήμανε ο κ. Γεώργιος, υπογραμμίζοντας πως σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές, «οφείλουμε να είμαστε κοντά στα παιδιά και να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που κάνουν».

«Πιστεύουμε ότι η επιτυχής διοργάνωση της εκδήλωσης, μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου» ανέφερε ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. Ο Δημήτρης Κυριακού, στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία που έχει το Σχολείο με τους φορείς της Πιερίας, συνεργασία η οποία, όπως είπε «μας δίνει δύναμη , για να πετύχουμε το μεγάλο μας στόχο που δεν είναι άλλος από την κατασκευή ενός μουσικού σχολείου.»

Στα Εόρτια συμμετέχουν τα Μουσικά Σχολεία Κατερίνης, Θεσσαλονίκης, Σερρών και Βέροιας. Η διοργάνωση είναι μια ευκαιρία ανάδειξης του έργου των μουσικών σχολείων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ειδικότεροι σκοποί της δράσης αυτής είναι: -Η ανάδειξη σε περιφερειακή και πανελλήνια κλίμακα της ιδιαιτερότητας και του ανεκτίμητου παιδαγωγικού και καλλιτεχνικού έργου που προσφέρουν τα μουσικά σχολεία στην Παιδεία του Τόπου και στην Ελληνική Κοινωνία. -Η προβολή της παιδαγωγικής προσφοράς των μουσικών σχολείων στους τομείς της ελληνικής παραδοσιακής ή της βυζαντινής μουσικής αφενός και της έντεχνης ευρωπαϊκής μουσικής αφετέρου. -Η ενίσχυση του πνεύματος και των δράσεων καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής συνεργασίας μεταξύ των μουσικών σχολείων της χώρας.

Επιπλέον, στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο συντοπίτης μας διευθυντής ορχήστρας Βλαδίμηρος Συμεωνίδης. Υπό τη διεύθυνση του θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πρόβα και εκτέλεση μουσικού έργου από μαθητές και των τεσσάρων μουσικών σχολείων. Αξίζει να επισημανθεί, ότι, κάθε Μουσικό Σχολείο θα παρουσιάσει ημίωρο μουσικό πρόγραμμα, με την συμμετοχή διακοσίων και πλέον μαθητών – μαθητριών.

Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!