Μήνυμα Αγάπης και Αλληλεγγύης – Χριστουγεννιάτικη Συναυλία 2015

       Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Αγάπης του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Αντωνιαδείου  Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια στις 18 Δεκεμβρίου 2015 το βράδυ. Στη συναυλία που είχε ως σκοπό  τη στήριξη του συλλόγου  καρκινοπαθών Ημαθίας, «Ο Άγιος Παρθένιος», τα σύνολα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας παρουσίασαν ένα ευρύ και ενδιαφέρον ρεπερτόριο.

      Η  έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από το Σύνολο Έκφρασης και Δημιουργίας του Λυκείου δημιουργώντας μια κατανυκτική ατμόσφαιρα με τα έργα: Χριστός Γεννάται, Χριστουγεννιάτικη καταιγίδα &  Sarabente (G.F.Handel)  με υπεύθυνες τις καθηγήτριες  Παπαδοπούλου Μαρία –Ελένη και Ερμείδου Βιολέτα. Το σύνολο διεύθυνε η Ερμείδου Βιολέτα.

      Ακολούθησε το Μουσικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής με Χριστουγεννιάτικα κάλαντα  από όλη την Ελλάδα με υπεύθυνους  καθηγητές τους  Κουτσιμανή Ιορδάνη  και  Μπαλιάκα  Ιωάννη και διεύθυνση από τον Κουτσιμανή Ιορδάνη.

      Το σύνολο Κιθαριστών στη συνέχεια  παρουσίασε γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες  (παραδοσιακές  τις Αγγλίας, G.F.Handel & J.S.Bach),  υπό την διεύθυνση του καθηγητή του συνόλου,  Βαλαβάνη Βασιλείου.

      Η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής  ερμήνευσε  2 έργα  των συνθετών J.J. Nilesκαι MaxReger  για την Γέννηση του Χριστού  και  Νανούρισμα της Παναγίας στο Χριστό αντίστοιχα. Υπεύθυνη του συνόλου ήταν η  Νατσάκου Ελένη και στο πιάνο συνόδευσε η Ιωαννίδου Γεωργία.

        Η συναυλία  ολοκληρώθηκε  από τη Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής  και την Ορχήστρα Ευρωπαϊκής  Μουσικής με την παρουσίαση γνωστών Χριστουγεννιάτικων  τραγουδιών από όλο τον κόσμο. Υπεύθυνες ήταν οι καθηγήτριες  Νατσάκου Ελένη – Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής  και Καραφούσια Βιργινία – Ορχήστρα Ευρωπαϊκής  Μουσικής. Το σύνολο διεύθυνε η Καραφούσια Βιργινία.

        Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η σύντομη τελετή απονομής τιμητικής πλακέτας στον επί σειρά ετών υποδιευθυντή του σχολείου, κ. Κυριάκο Δημήτριο, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από την ενεργό δράση, για την προσφορά του στη λειτουργία και την εδραίωση του σχολείου.

       Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Στέλιος Ασλάνογλου, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Χριστίνα Γαϊτάνου, η Προϊσταμένη Β/θμιας Εκπαίδευσης, κα Αναστασία Μαυρίδου, καθώς και πλήθος κόσμου.

      Ευχαριστούμε θερμά την ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας για τη διάθεση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και την πολύτιμη συμβολή της στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και όλους όσοι βοήθησαν στην προβολή της και την επιτυχία της.

      Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας εύχεται σε όλους καλές γιορτές και το νέο έτος να φέρει δύναμη, ελπίδα, αγάπη και διάθεση για προσφορά και δημιουργία. Η μουσική ας δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στη σκέψη όλων…

Δείτε εδώ ρεπορτάζ από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο.