Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: “Κάνω ζωντανά ραδιόφωνο στο European School Radio”

Δείτε εδώ το Διαφημιστικό Σποτ Εκπομπής 

Ακούστε την εκπομπή από τα Poadcasts μας στο ESR εδώ

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio” συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της β΄ γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας το οποίο διοργανώνει η Επιστημονική Εταιρία “Διαθεματικό Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με την επωνυμία European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016.

Η υπεύθυνη της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου, Χαρά Σκουμποπούλου, με την φοιτήτρια δημοσιογραφίας, Ιωάννα Μοσχίδου και τον φοιτητή του τμήματος πληροφορικής, Στέφανο Ηλιάδη.

 Η ομάδα “Νότες για την Ειρήνη” του εγκεκριμένου προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Δώσε ευκαιρία στην Ειρήνη» με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τη φιλόλογο, Χαρά Σκουμποπούλου, και τη μουσικό, Γεωργία Ιωαννίδου, καθώς και τον συνοδό καθηγητή, Γιάννη Μπαλιάκα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν  από κοντά τις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και να συμμετάσχουν σε ένα πλήρες πρόγραμμα τριών ωρών – το οποίο σχεδίασαν με μεράκι οι εμπλεκόμενοι φορείς – που τελικό στόχο είχε να μεταδώσουν ζωντανή εκπομπή η οποία αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στον πόλεμο αλλά και το πώς βιώνουν τη φρίκη του πολέμου τα ίδια τα παιδιά. Μουσικό σύνολο παρουσίασε, ζωντανά, τραγούδια σχετικά με το θέμα.

Η ραδιοφωνική ομάδα μας εν δράσει στο στούντιο
σχόλιο στο chat του European School Radio

Στο πρόγραμμα – για το οποίο είναι υπεύθυνη η συντονίστρια του ραδιοφώνου, Ευτυχία Τούλιου – συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος και καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής Κων/νος Διαμαντάρας, ο Γιώργος Μπάμνιος, Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρονικής, Διευθυντής Εργαστηρίου Πολυμέσων,  ο Κώστας Μήρτσος συνεργάτης και διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού, οι συνεργάτες του προγράμματος, Στέφανος Ηλιάδης, φοιτητής πληροφορικής και η Ιωάννα Μοσχίδου, φοιτήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας. Η διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος υποστηρίζεται από την Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ., μέσω της οποίας οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με τον επαγγελματία δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό, Άκη Σακισλόγλου.

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για τη μοναδική εμπειρία που μας έδωσαν την ευκαιρία να βιώσουμε και καλούμε όλα τα σχολεία να γνωρίσουν το μαθητικό ραδιόφωνο, για να γευτούν τη χαρά της συνεργασίας, της δημιουργίας και της επικοινωνίας!

Δείτε εδώ τον απολογισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος “Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio”– Σχολικό έτος 2015-16 

Ακούστε την εκπομπή από τα Poadcasts μας στο ESR εδώ

Μουσικό Πρόγραμμα Εκπομπής
1. Νανούρισμα Παραδοσιακό από την Καππαδοκία
“Του Χαγιαδιού μου τ’ άσλαμα”
2. Αντινανούρισμα
ποίηση, Κ.Χ. Μύρης – μουσική, Ελένη Καραΐνδρου
3. Where have all the flowers gone
στίχοι – μουσική Pete Seeger, διασκευή Κώστας Γεωργίου
4. Μad world
στίχοι – μουσική, Gary Jules
5. Zombie
The Cranberries
6. Άνθρωπε αγάπα
στίχοι – μουσική, Κώστας Τουρνάς
7. Δωσ’ μου το χέρι σου
μουσική, Στέλιος Φωτιάδης – στίχοι, Εύη Ρουμελιώτη
8. Give peace a chance
στίχοι -μουσική John Lennon
9. Imagine
στίχοι -μουσική: John Lennon
Ορχήστρα
κιθάρα: Μαρία Γεωργίου
φλάουτο: Χριστίνα Χαραλαμπίδου, Σπύρος Καλαντζόπουλος
βιολί: Κατερίνα Τσιρώνη
καχόν: Μάριος Δασκαλάκης
φωνή: Μαρία Γεωργίου, Μαρία Δρακοπούλου, Μαρία Γουλτίδου
πιάνο: Ευδοξία Δαρλοπούλου, Γεωργία Ιωαννίδου

Εκφωνητές: Όλγα Αλεξίου, Μάριος Δασκαλάκης, Ειρήνη Σταμούλη, Μαρία Γουλτίδου, Αλεξία Μπερίσα

Επιμέλεια κειμένων – τραγουδιών, ηχητικών μηνυμάτων
Χαρά Σκουμποπούλου
Ενορχήστρωση , Διδασκαλία Χορωδίας – Ορχήστρας
Γεωργία Ιωαννίδου