ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ «Διαβάζω, Εμπνέεσαι, Δημιουργούμε»

                                           “Πάντα φαντα­ζό­μουν ότι ο Παρά­δει­σος θα είναι ένα είδος βιβλιο­θή­κης”                                                                                                                            Χόρχε Λουίς Μπόρ­χες

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τους Μιγκέλ ντε Θερβάντες και Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 400 χρόνων, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου-, φιλοδοξεί να καθιερώσει και στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου. 

Με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», ξεκινώντας από την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και με κορύφωση την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θα οργανωθούν εκδηλώσεις όλο τον Απρίλιο για το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης, με σκοπό όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι, αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες και όλοι μαζί να οδηγηθούν στα βιβλιοπωλεία και στις βιβλιοθήκες όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.

Χαρίστε ένα βιβλίο, χαρίστε χαρά

Αν ανήκετε στη συμπαθή εκείνη κατηγορία ανθρώπων που μόλις τελειώσουν ένα καλό βιβλίο προσπαθούν να πείσουν όλους τους γνωστούς και φίλους να το διαβάσουν «γιατί θα τους αλλάξει τη ζωή», η ιδέα  θα σας φανεί συναρπαστική. Σκεφτείτε τα βιβλία σας να κάνουν το γύρο του σχολείου, να αλλάζουν χέρια και να διαβάζονται από συμμαθητές σας που ίσως να μην τα διάβαζαν ποτέ, αντί να σκονίζονται για χρόνια στο ράφι της βιβλιοθήκης σας.

Δώστε σε  έναν συμμαθητή σας την ευκαιρία να διαβάσει ένα βιβλίο  που πιστεύετε ότι αξίζει χαρίζοντας ένα βιβλίο στην βιβλιοθήκη του σχολείου. Τα βιβλία μπορεί να είναι ελληνικής και ξένης εφηβικής  λογοτεχνίας, ποίησης, βοηθήματα σχολικά καθώς και επιστημονικά συγγράμματα.

Συμβάλλετε  έτσι– έστω στο ελάχιστο– στο να γίνει ο κόσμος καλύτερος.

Πληροφορίες: Ομάδα Φιλαναγνωσίας «Διαβάζω, Εμπνέεσαι, Δημιουργούμε»

 Yπεύθυνη καθηγήτρια: Ιντζεβίδου Κική