Δωρεά λογοτεχνικών βιβλίων από τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας ευχαριστεί τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Διονύση Λεϊμονή, για τη χαρά που προσέφερε στους μαθητές του σχολείου μας ενισχύοντας τη μικρή μας βιβλιοθήκη με αξιόλογα λογοτεχνικά βιβλία. Για άλλη μια φορά τον συγχαίρουμε για την προσπάθειά του να προωθήσει τη φιλαναγνωσία μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής του «Μιλάμε για το βιβλίο» καθώς και των δράσεων που οργανώνει κατά τις επισκέψεις του στα σχολεία και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πολύτιμο έργο του.

Αποτέλεσμα εικόνας για διονύσης λειμονής

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Διονύσης Λεϊμονής γεννήθηκε στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας. Εργάζεται στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ζει μόνιμα στην Νέα Ιωνία Βόλου. Παράλληλα με την συγγραφή λογοτεχνικών έργων ασχολείται με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά.
Το 2005 απέσπασε το πρώτο βραβειο στον πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνίας του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών, για το διήγημά του: “Ζωή από τα χαλάσματᨔ. “Η κολυμβήθρα του Σιλωάμ” είναι η πρώτη εκδοτική του προσπάθεια. Τον Απρίλιο του 2009 κυκλοφορεί το νεανικό του μυθιστόρημα: “Το μυστικό της Δαγκάνας”, από τον Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τραπέζης Κύπρου. Έχει λάβει επίσης διακρίσεις για διηγήματα αλλά και ποιήματά του. 

Ο Διονύσης Λεϊμονής τιμήθηκε για την προσφορά του στην παιδική λογοτεχνία από τον Κύκλο Παιδικού Βιβλίου – Ελληνικό Παράρτημα (ΙΒΒΥ). Συγκεκριμένα, του απονεμήθηκε το Βραβείο που δίδεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για τη Φιλαναγνωσία και τη Νεανική Λογοτεχνία.

 Κάθε Σάββατο στους 102,5 Fm στη Μαγνησία παρουσιάζει τη ραδιοφωνική εκπομπή «Μιλάμε για το βιβλίο». Η εκπομπή μεταδίδεται και μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.magnesianews.gr πατώντας το εικονίδιο του Ράδιο 1. 

Την περσινή σχολική χρονιά η ομάδα φιλαναγνωσίας φιλοξένησε συνέντευξή του στην ραδιοφωνική εκπομπή ” Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του βιβλίου” που μεταδόθηκε από το μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio http://www.mousikoveroias.gr/index.php/draseis-diafores/508-ekpompi-biblio