Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στον διαγωνισμό τραγουδιού “Καν΄το ν΄ ακουστεί” 2017

 

 

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας συμμετέχει με δύο τραγούδια στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού “Καν΄ το ν΄ ακουστεί “2017 με θέμα: “Η τέχνη της επικοινωνίας” που συνδιοργανώνουν η Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (πατήστε στον υπερσύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες).

Το τραγούδι “Το φως είσαι συ” νούμερο 91 

“Κύματα Ραδιοφωνικά” νούμερο 81.

Ψηφίστε εδώ ή εδώ.

Η αξιολόγηση των συμμετοχών από την Κριτική Επιτροπή έχει ολοκληρωθεί και τα βραβεία και οι διακρίσεις θα ανακοινωθούν στην τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο στις 17 Μαρτίου 2017 στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου.

Τώρα έχετε και εσείς τη δυνατότητα να ακούστε και να ψηφίστε τα τραγούδια του Μουσικού Σχολείου Βέροιας προκειμένου να διεκδικήσουν το βραβείο των ακροατών.

Από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 25 – 2 – 2017 μέχρι και την ημέρα της Βράβευσης 17 Μαρτίου 2017 στις 15:00 ψηφίζουμε το αγαπημένο μας τραγούδι και ραδιοφωνικό μήνυμα!

Η μία και μοναδική συμμετοχή που θα προσελκύσει τους περισσότερους φίλους θα πάρει το Βραβείο Ακροατών του ESR!
http://europeanschoolradio.eu/4fest/contestants/

Λίγα λόγια για τα τραγούδια

“Το φως είσαι συ” Νο 91

Επικοινωνία είναι η τέχνη του να ακούς τον εαυτό σου και τους άλλους. Στον δρόμο προς την αυτογνωσία είναι απαραίτητη η αλληλεπίδραση μας με άλλους ανθρώπους. Σώπα, άκου, μίλα, επικοινώνησε, λοιπόν, για να αποκτήσεις το «Γνώθι σαυτόν» και χτίσε μια καλύτερη κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι θα στηρίζονται στα πόδια τους, θα αλληλοϋποστηρίζονται βαδίζοντας έτσι στον δρόμο της Ευτυχίας!

Στίχοι: Νάγια Γεωργίου, μαθήτρια β΄ γυμνασίου – μέλος της ραδιοφωνικής ομάδας “Και τα μυαλά στα Πεντάγραμμα”

Μουσική – Φωνή: Μαρία Γεωργίου, μαθήτρια Β΄ Λυκείου

Υπεύθυνος καθηγητής μουσικής: Χρήστος Σαρκατζής

Πλήκτρα: Βιργινία Καραφούσια, καθηγήτρια πιάνου

Άλτο σαξόφωνο: Μάριος Δασκαλάκης, μαθητής Β΄ Λυκείου

Τενόρο σαξόφωνο: Τάσος Σαρήογλου, μαθητής γ’ γυμνασίου

Τρομπόνι: Παναγιώτης Λιολιόπουλος, μαθητής Α΄ Λυκείου

Κιθάρες: Χρήστος Σαρκατζής, καθηγητής κιθάρας

Μπάσο: Λευτέρης Στεφανόπουλος Τύμπανα: Δημήτρης Χατζηνικολάκης

Ηχοληψία – μίξη – mastering: Λευτέρης Στεφανόπουλος

 “Κύματα Ραδιοφωνικά” Νο 81

Το τραγούδι “Κύματα Ραδιοφωνικά” του Μουσικού Σχολείου Βέροιας εντάσσεται στη θεματική της Ραδιοεπικοινωνίας μεταξύ των σχολείων στο πλαίσιο του μαθητικού ραδιοφώνου. Δημιουργήθηκε για τη μουσική επένδυση του ραδιοφωνικού θεατρικού έργου “Ραδιοφωνικές πτήσεις στον χρόνο”, το οποίο ήταν το τελικό προϊόν μιας συνεργασίας δώδεκα δημοτικών, γυμνάσιων & λύκειων από όλη την Ελλάδα και του ελληνικού δημοτικού σχολείου του Βούπερταλ, στο οποίο παρουσιαζόταν η ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου από το 1928 έως το 2009. Η συνεργασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εθνικού έργου etwinning με τίτλο: Μια θεατρική παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου στο δικό μας ραδιόφωνο – European School Radio” (υπό την αιγίδα της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την UNESCO) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου 2015.

Στίχοι: Δημιουργική γραφή της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου – υπεύθυνη Χαρά Σκουμποπούλου, φιλόλογος

Μουσική – κιθάρα: Βασίλης Βαλαβάνης – καθηγητής κιθάρας

Πιάνο: Σάκης Δερμιτζάκης – καθηγητής μουσικής

Φωνή: Τάσος Σιδηρόπουλος

Φωνητικά: Μαρία Δρακοπούλου, Μαρία Γεωργίου, Μαρία Γουλτίδου