Ειδική Διάκριση στον διαγωνισμό τραγουδιού “Καν΄το ν΄ακουστεί 2017”

Ειδική διάκριση απέσπασε το τραγούδι «Κύματα Ραδιοφωνικά» της ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Καν΄το ν΄ακουστεί 2017» με θέμα – Η τέχνη της επικοινωνίας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 93 τραγούδια από την Ελλάδα και την Κύπρο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 132 ραδιοφωνικά μηνύματα!

Η τελετή βράβευσης του “Καν΄το ν΄ακουστεί 2017” πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο στο “Σπίτι του Πολιτισμού” στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017. Την τελετή είχαν την ευκαιρία να την παρακαλουθήσουν εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα και την Κύπρο οι οποίοι παρευρέθηκαν στο Ρέθυμνο αλλά και πολλοί άλλοι οι οποίοι την παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση.

Δείτε εδώ το επίσημο δελτίο τύπου του μαθητικού ραδιοφώνου για την τελετή βράβευσης.

Παρακολουθήστε τη βράβευση του Μουσικού Σχολείου στο 120΄ 

https://www.youtube.com/watch?v=OmrNj6vkTPI

Δείτε εδώ το βίντεο με το χαιρετισμό στην τελετή βράβευσης που ετοίμασαν μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας “Και τα μυαλά στα πεντάγραμμα”, καθώς δεν μπορέσαμε να παρευρεθούμε στο Ρέθυμνο.

Βιντεοκλιπ τραγουδιού – πατήστε εδώ

Ακούστε εδώ όλες τις συμμετοχές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό “Καν’ το ν΄ ακουστεί 2017” ανάμεσα στις οποίες είναι και η συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στην κατηγορία “τραγούδι”!

Πληροφορίες για το τραγούδι

Το τραγούδι “Κύματα Ραδιοφωνικά” του Μουσικού Σχολείου Βέροιας εντάσσεται στη θεματική της Ραδιοεπικοινωνίας μεταξύ των σχολείων στο πλαίσιο του μαθητικού ραδιοφώνου. Δημιουργήθηκε για τη μουσική επένδυση του ραδιοφωνικού θεατρικού έργου “Ραδιοφωνικές πτήσεις στον χρόνο”, το οποίο ήταν το τελικό προϊόν μιας συνεργασίας δώδεκα δημοτικών, γυμνάσιων & λύκειων από όλη την Ελλάδα και του ελληνικού δημοτικού σχολείου του Βούπερταλ, στο οποίο παρουσιαζόταν η ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου από το 1928 έως το 2009. Η συνεργασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εθνικού έργου etwinning με τίτλο: Μια θεατρική παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου στο δικό μας ραδιόφωνο – European School Radio” (υπό την αιγίδα της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την UNESCO) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου 2015.

Στίχοι: Δημιουργική γραφή της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου – υπεύθυνη Χαρά Σκουμποπούλου, φιλόλογος

Μουσική – κιθάρα: Βασίλης Βαλαβάνης – καθηγητής κιθάρας

Πιάνο: Σάκης Δερμιτζάκης – καθηγητής μουσικής

Φωνή: Τάσος Σιδηρόπουλος

Φωνητικά: Μαρία Δρακοπούλου, Μαρία Γεωργίου, Μαρία Γουλτίδου

                                                  Διάκριση και για το τραγούδι “Το Φως είσαι συ”

Και το δεύτερο τραγούδι “Το φως είσαι συ” που συμμετείχε στον διαγωνισμό ξεχώρισε και είναι ανάμεσα στα 12 τραγούδια (από τα 47) της δευτεροβάθμιας που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην α΄ φάση της αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Ευχαριστούμε πολύ το μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio για την ευκαιρία που μας δίνει να ΡαδιοΕπικοινωνούμε και να Συν-Δημιουργούμε αυτά τα πέντε υπέροχα χρόνια που συμμετέχουμε στη δράση του ραδιοφώνου!

                                                                            Η υπεύθυνη της ραδιοφωνικής ομάδας 

                                                                                   Χαρά Σκουμποπούλου