Κοινή συναυλία Μουσικών Σχολείων Βέροιας – Κατερίνης αφιερωμένη στον δίσκο του Νίκου Κηπουργού: “Τα μυστικά του κήπου”

Τα Μουσικά Σχολεία Βέροιας και Κατερίνης συναντιούνται την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης “Εκάβη”, με την ευκαιρία της κοινής τους συναυλίας σε έργα του Νίκου Κυπουργού, παρουσία του ιδίου. Η συναυλία  είναι αφιερωμένη σχεδόν αποκλειστικά στον δίσκο του συνθέτη “Τα μυστικά του κήπου“.

Η προετοιμασία για το σχολείο της Βέροιας γίνεται από τους εκπαιδευτικούς Γιάννη Μπαλιάκα, Βιολέττα Ερμείδου και Χρήστο Σαρκατζή, ενώ για το σχολείο της Κατερίνης ο Δημήτρης Τασούδης.

Συνδιοργάνωση: Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης – ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ – Ένωση Γονέων Δήμου Κατερίνης
Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για όλους!

Λίγα λόγια για τον συνθέτη

Αποτέλεσμα εικόνας
 
 
Ο Νίκος Κυπουργός είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες της νεότερης γενιάς. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θεωρητικά της μουσικής και σύγχρονες τεχνικές με τονΓιάννη Παπαϊωάννου. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Παρίσι με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση. Ασχολήθηκε με τη μουσική εκπαίδευση συμμετέχοντας στη σύνταξη ενός σύγχρονου ελληνικού μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος, και παράλληλα με διδασκαλία σε Ωδεία της Αθήνας και της Καλαμάτας καθώς και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στενός συνεργάτης του Μάνου Χατζηδάκι και ενορχηστρωτής σημαντικών έργων του. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη μουσική για το θέατρο αλλά και τον κινηματογράφο, για την οποία έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο του ΥΠΠΟ, καθώς και με το Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η μουσική του για την ταινία «Πεθαμένο Λικέρ» έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μουσικής στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βαλένθια το 1993.