Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 23 Απριλίου 2017

Ποικίλες οι εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2017

Με πλήθος εκδηλώσεων, που ξεκινούν από την Αθήνα και εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα, υποδέχεται η Ελλάδα, την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Ο θεσμός διοργανώνεται επί ετησίας βάσεως από την UNESCO με σκοπό την προώθηση και την προβολή της ανάγνωσης.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου είναι και γιορτή των εκδοτών και των πνευματικών δικαιωμάτων. Η ημερομηνία της 23ης Απριλίου επελέγη για πρώτη φορά το μακρινό 1925 από βιβλιοπώλες της Καταλονίας επειδή συνέπιπτε με την ημερομηνία θανάτου του Θερβάντες. Το 1995 η UNESCOκαθιέρωσε την 23η Απριλίου ως ημερομηνία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, επειδή συμπίπτει με τον θάνατο και ενός άλλου κλασικού των διεθνών γραμμάτων: του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Σαίξπηρ και Θερβάντες πέθαναν στις 23 Απριλίου του 1616 και το γεγονός αυτό προσδίδει ιδιαίτερη συμβολική βαρύτητα στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, που καλεί τους νέους να ανακαλύψουν την απόλαυση της ανάγνωσης, συνειδητοποιώντας το μέγεθος της συμβολής της στην κοινωνική και την πολιτιστική ανάπτυξη της ανθρωπότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Δείτε εδώ τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη της Βέροιας από το ΔΗΠΕΘΕ σε συνεργασία με τη δημόσια βιβλιοθήκη Βέροιας την Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Δείτε εδώ το τηλεοπτικό σποτ

Δείτε παρακάτω σποτ που ετοίμασε η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας για την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017

http://www.mousikoveroias.gr/index.php/draseis-diafores/606-pagkosmia-hmera-paidikou-vivliou-2017