Η Μουσική Βιβλιοθήκη του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

     Στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας λειτουργεί Μουσική Βιβλιοθήκη η οποία περιλαμβάνει τίτλους βιβλίων για τη μουσική καθώς επίσης και παρτιτούρες έργων γνωστών συνθετών. Ήδη έχει αρχίσει η καταγραφή – εκτός του έντυπου υλικού  – και του οπτικοακουστικού. Όλο το υλικό βρίσκεται στην διάθεση των μαθητών μας για ακρόαση και ανάγνωση. 

Στη βιβλιοθήκη περιλαμβάνεται και συλλογή από το προσωπικό αρχείο του Τάσου Πρωτοψάλτου σχετική με την Ιταλική Μπαρόκ Όπερα η οποία παραχωρήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας από τον ίδιο. (δείτε εδώ)

Επίσης, η βιβλιοθήκη διαθέτει και ηλεκτρονικό ξενόγλωσσο υλικό (άρθρα, μελέτες κ.α.) που σχετίζεται με τη μουσική και το οποίο αποτελεί δωρεά από το προσωπικό αρχείο της καθηγήτριας πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, Πόπης Φιρτινίδου.  (δείτε εδώ) Το υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στις εργασίες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των μαθημάτων και των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο τους τίτλους των βιβλίων που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα. 

Υπεύθυνος για την καταγραφή του υλικού είναι ο καθηγητής κιθάρας, Βασίλης Βαλαβάνης.

Άλλοι σύνδεσμοι: Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας “Λίλιαν Βουδούρη

                         Μουσική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βέροιας 

 

Στη Μουσική Βιβλιοθήκη προστέθηκε στις 27 Απριλίου ακουστικό υλικό (Audio cds) με έργα συνθετών κλασικής μουσικής από τη δωρεά του Αντωνίου Γιαγκούλα. Δείτε εδώ.