2α Βραβεία YouSmile

 Τελική ημερομηνία υποβολής προτάσεων 31 Μαρτίου 2018

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2018

Αγαπητοί

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο «YouSmile» σας καλούν να συμμετέχετε στα 2α Ετήσια Βραβεία «YouSmile». Στόχος μας μέσα από τις βραβεύσεις να αναδείξουμε πράξεις και πρωτοβουλίες παιδιών, (σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο), που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες.

Τον Ιούνιο του 2017 διοργανώσαμε τα 1α Βραβεία YouSmile στα οποία τιμήθηκαν πάνω από 1.800 μαθητές από 51 σχολεία από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, έκαναν την διαφορά σε κάποιον τομέα! Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 8 διακριθέντες βραβεύτηκαν για τις εξής κατηγορίες:

  • Σχολείο που βοηθάει παιδιά
  • Παιδί που βοηθάει παιδιά
  • Αθλητισμός
  • Τεχνολογία-Επιστήμες
  • Τέχνη
  • Περιβάλλον
  • Δικαιώματα
  • Ενήλικας που ενέπνευσε παιδιά

Περισσότερα από τα 1α YouSmileAwards μπορείτε να δείτε εδώ .

Δείτε το video της εκδήλωσης εδώ .

Έμπνευση για τα Βραβεία YouSmile αποτελεί ο ιδρυτής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο οποίος σε ηλικία μόλις 10 ετών και πριν φύγει από την ζωή κατάφερε να κινητοποιήσει όχι μόνο την οικογένειά του αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία! Η δύναμη και το όραμα του Ανδρέα, ενός παιδιού 10 ετών, είχε ως αποτέλεσμα να ιδρυθεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που στα 22 χρόνια δράσης του έχει στηρίξει περισσότερα από 1.350.000 παιδιά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αντιλαμβανόμενο τη δύναμη κάθε παιδιού και την ανάγκη του να δημιουργήσει ελεύθερα, έχει συστήσει την Ευρωπαϊκή Μαθητική Εθελοντική Δράση «YouSmile».

Στόχος του YοuSmile είναι τα ίδια τα παιδιά να ενημερώνουν και να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους, να συμμετέχουν σε δράσεις με στόχο την προάσπιση αυτών, έχοντας στην διάθεσή τους όλα τα κατάλληλα «εργαλεία». Το YouSmile δίνει στα παιδιά το βήμα να μιλήσουν και να δράσουν για όλα όσα τα απασχολούν, χωρίς καμία παρέμβαση από τους μεγάλους.

Αγαπητοί

Η επιτυχία των Βραβείων θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις προτάσεις της.

Θα θέλαμε επίσης να λάβετε υπόψη σας ότι η δράση του YouSmile υλοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Την κατάθεση των συμμετοχών  μπορείτε να την κάνετε εδώ

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στην κυρία Ράνια Παπαδοπούλου στο 2107609550 ή μέσω email στο yousmile@hamogelo.gr

https://www.hamogelo.gr/

 

http://www.yousmile.gr/