Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα «Αλκοόλ-κάπνισμα: ενημέρωση, πρόληψη» από την “Πρόσβαση”

     Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας αλλά και του μαθήματος της νεοελληνικής γλώσσας υλοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας ένα δίωρο βιωματικό εργαστήριο από την κα Σέβη Γεωργιάδου, κοινωνική λειτουργό από το Κέντρο Πρόληψης και Ψυχοκοινωνικής Υγείας εφήβων και παιδιών Ν. Ημαθίας «ΠΡΟΣΒΑΣΗ», με θέμα «Αλκοόλ-κάπνισμα: ενημέρωση, πρόληψη». Στο εργαστήριο συμμετείχαν μαθητές της β΄ γυμνασίου και έγινε με πρωτοβουλία της φιλολόγου του τμήματος, Χαρίκλειας Σκουμποπούλου. Μέσω ενός κουίζ γνώσεων οι μαθητές προβληματίστηκαν και ενημερώθηκαν σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ, την αναγνώριση των αρνητικών προτύπων (οικογένεια, ΜΜΕ, παρέα) που επηρεάζουν τις στάσεις και τις αντιλήψεις μας για το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ, την ανάπτυξη αποτελεσματικών τρόπων προσωπικής έκφρασης, την καλλιέργεια και υιοθέτηση μιας θετικής στάσης φροντίδας του εαυτού και αυτοεκτίμησης.

    Αξιοποιήθηκε η βιωματική μάθηση, εμπλέκοντας ενεργά τους μαθητές στην απόκτηση γνώσης, ενισχύοντας την ικανότητά τους να μαθαίνουν και να αποφασίζουν υπεύθυνα και συνειδητά σχετικά με το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ.

     Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά το Κέντρο Πρόληψης και Ψυχοκοινωνικής Υγείας εφήβων και παιδιών Ν. Ημαθίας «ΠΡΟΣΒΑΣΗ» για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας.