Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας τίμησε τη γιορτή της σημαίας και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή της Σημαίας την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018.  Κατά την γιορτή έγινε από τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Ι. Γεωργουδάκη, η παράδοση της Ελληνικής Σημαίας στους σημαιοφόρους του γυμνασίου και του λυκείου, ορίστηκαν οι παραστάτες και απονεμήθηκαν στους μαθητές και στους αποφοίτους του σχολείου τα Αριστεία & τα Βραβεία του σχολικού έτους 2017 – 2018.

 

Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν την κινηματογραφική ταινία με τίτλο: “Η κλέφτρα των βιβλίων” σε σκηνοθεσία Μπράιαν Πέρσιβαλ με τους: Τζέφρι ΡαςΈμιλι ΓουάτσονΣόφι Νέλις.

Η ταινία είναι βασισμένη στο μπεστ σέλερ του Αυστραλού συγγραφέα Μάρκους Ζούσακ. Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Μέσα στη φρίκη της ναζιστικής θηριωσίας και του Ολοκαυτώματος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου παρακολουθούμε την ιστορία της Λίζελ, μιας νεαρής κοπέλας που μετακομίζει στο σπίτι της ανάδοχης οικογένειας του Χούμπερμαν καθώς το ναζιστικό καθεστώς βίαια και απάνθρωπα αποφασίζει να τη χωρίσει από τους φυσικούς της γονείς.

 Η προσαρμογή της στη νέα πραγματικότητα είναι δύσκολη, αφού η μητριά της Ρόζα και οι συμμαθητές της της κάνουν τη ζωή δύσκολη. 
Μοναδική εξαίρεση ο κατάξανθος γείτονάς της Ρούντι, ο οποίος γίνεται γρήγορα αχώριστος φίλος της, ενώ με τη βοήθεια του καλοκάγαθου πατριού της Χανς η μικρή Λίζελ μαθαίνει γραφή και ανάγνωση. Αυτήν την εμμονική της σχέση με τη λογοτεχνία, η οποία θα την οδηγήσει μέχρι την κλοπή, ενισχύει ένας απρόσκλητος επισκέπτης.

 

Ο νεαρός Εβραίος Μαξ, που κρύβεται από τους ναζί, θα φιλοξενηθεί για αρκετούς μήνες στο υπόγειο των Χούμπερμαν περνώντας τις ώρες του δίπλα στη φιλομαθή Λίζελ. Η φρίκη του πολέμου, ωστόσο, ξέρει να τρυπώνει ακόμη και στα κλειδαμπαρωμένα υπόγεια. Η ιστορία ενηλικίωσης της Λίζελ έχει ως φόντο ιστορικά γεγονότα για τη ναζιστική Γερμανία, όπως η Νύχτα των Κρυστάλλων, το κάψιμο των βιβλίων και η θριαμβευτική νίκη του Αφροαμερικανού Τζέσε Όουενς στους Ολυμπιακούς του 1936 στο Βερολίνο.