Δώστε μας την καρδούλα σας στον διαγωνισμό “Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2019”

Η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμμετέχει στον διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού “Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2019” με θέμα “Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους” ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του μαθητικού ραδιοφώνου – European School Radio προς την εκπαιδευτική κοινότητα

να αναδείξει τους προβληματισμούς που εγείρονται από τον καθημερινό κατακλυσμό με επιθετικό λόγο και

να εμπνεύσει τη μαθητική κοινότητα να δημιουργήσει συνδυάζοντας τον λόγο της με ιδιαίτερη ηχητική/μουσική επένδυση. 

Μέλη της ραδιοφωνικης ομάδας – μαθητές της β΄ γυμνασίου δημιούργησαν δύο τραγούδια εμπνεόμενοι από το βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ: Ο μικρός πρίγκιπας στο πλαίσιο του μαθήματος της λογοτεχνίας. Στη συνέχεια με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των εμψυχωτών της ραδιοφωνικής ομάδας, Σκουμποπούλου Χαράς και Βασίλη Βαλαβάνη, προχώρησαν στη διαδικασία της ηχογράφησής τους σε στούντιο, προκειμένου να αναδειχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να υποβληθούν στον διαγωνισμό “Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2019.

Το επίπεδο των συμμετοχών στον φετινό δαγωνισμό είναι ιδιαίτερο υψηλό, σύμφωνα με δηλώσεις μελών των κριτικών επιτροπών του διαγωνισμού. Οι κριτικές επιτροπές έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της αξιολόγησης των συμμετοχών στις 13 Μαρτίου 2019 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 12 Απριλίου 2019 στην τελετή βράβευσης του “Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2019” στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στον Βόλο. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Πλέον έχει ξεκινήσει η ψηφοφορία ακροατών για το βραβείο κοινού στον Διαγωνισμό “Κάν’ το ν’ακουστεί 2019”. Μπορείτε να μπείτε στη σελίδα του διαγωνισμού, να ακούσετε τα τραγούδια και να βάλετε την καρδούλα σας, προκειμένου να ενισχύσετε την προσπάθεια των μαθητών μας να ακουστεί το μήνυμα που θέλουν να μεταδώσουν μέσα από τα τραγούδια τους.

Πατήστε εδώ για να ψηφίσετε το τραγούδι Νο 82 με τίτλο “Το μήνυμα του μικρού πρίγκιπα” και το τραγούδι Νο 86 με τίτλο “Μίλα σ΄ όποιον υποφέρει”.

Λίγα λόγια για τα τραγούδια

       Το μήνυμα του Μικρού Πρίγκιπα Νο 82

       Επειδή…”μόνο τα παιδιά ξέρουν τι ψάχνουν να βρουν”.

       Οι Ταξιδιώτες Β2 του Μουσικού Σχολείου Βέροιας εμπνέονται από τον Μικρό Πρίγκιπα, τον ήρωα του πιο αγαπημένου βιβλίου όλων των εποχών – το οποίο γεννήθηκε τη δύσκολη εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η ρητορική του μίσους ήταν στο αποκορύφωμά της – επιχειρώντας να δώσει ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς.

       Ποιες εικόνες θα δηλητηρίαζαν την ψυχή του Μικρού Πρίγκιπα και ποια λόγια θα ηχούσαν παράφωνα στα αυτιά του, αν ερχόταν στον πλανήτη μας τη σημερινή εποχή; Με ποιους θα ένωνε τη φωνή του και ποιο μήνυμα θα έστελναν; Με ποιο μέσο θα μεταδιδόταν καλύτερα το μήνυμά τους στην ανθρωπότητα; Αυτά ήταν τα ερωτήματα που αποτέλεσαν αφορμή για προβληματισμό αλλά και για δημιουργική έκφραση.

     Μέσα από το τραγούδι τους, λοιπόν, οι Ταξιδιώτες Β2 του Μουσικού Σχολείου Βέροιας καλούν τον Μικρό Πρίγκιπα να δώσει σε όλους μας το πιο ισχυρό μήνυμα «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια…» μέσω του EuropeanSchoolRadio, αναγνωρίζοντας τη δύναμη του ραδιοφώνου για την προώθηση του διαλόγου, της ανοχής και της ειρήνης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2019.

       Έτσι τελειώνει το βιβλίο του ο Σαιντ Εξυπερύ: «Μην μ’ αφήσετε στην τόση μου θλίψη: γράψτε μου γρήγορα πως ξαναγύρισε…»

                                                            ESRΜουσικού Σχολείου Βέροιας, 12 Απριλίου 2019

Αγαπημένε μας πιλότε,

O ήρωάς σου ξαναγύρισε… Άκουσε το μήνυμά του μέσω του European School Radio…!

Μουσική – Στίχοι: Οι Ταξιδιώτες Β2 του Μουσικού Σχολείου Βέροιας 

Φωνές: Κατερίνα Μπαντή, Ραφαέλα Μπίκα, Αρετή Ορδουλίδου, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Νέλη Παπακυρίτση, Ευτυχία Τσιφλίδου, Δήμητρα Τρέβλα

Κιθάρα: Σοφοκλής Σαββίδης

Φλάουτο: Χριστίνα Καλαϊτζή

Πλήκτρα: Δήμητρα Τρέβλα

Ντραμς: Κατερίνα Μπαντή

Μίλα σ΄ όποιον υποφέρει Νο 86 

Οι Ταξιδιώτες Β1 του Μουσικού Σχολείου Βέροιας εμπνέονται κι αυτοί από τον Μικρό Πρίγκιπα, τον ήρωα του  πιο αγαπημένου βιβλίου όλων των εποχών – το οποίο γεννήθηκε τη δύσκολη εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η ρητορική του μίσους ήταν στο αποκορύφωμά της – επιχειρώντας να δώσει ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς. Δημιούργησαν λοιπόν το δικό τους τραγούδι μέσα από το οποίο θέλούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα ανθρωπιάς.

Μουσική – Στίχοι: Οι Ταξιδιώτες Β1 του Μουσικού Σχολείου Βέροιας (Παυλίνα Ιωσηφίδου, Ελεάνα Κωστάκου, Κωνσταντίνος Κυριαζίδης)

Φωνή – πλήκτρα: Παυλίνα Ιωσηφίδου

Γιουκαλίλι: Ελεάνα Κωστάκου

Βιολί: Κωνσταντίνος Κυριαζίδης

Κιθάρα: Μαριάννα Γαλάνη

 Οργανωτική Επιτροπή Διαγωνισμού εδώ

  Οι στόχοι του διαγωνισμού εδώ

θεματολογία διαγωνισμού εδώ