«Δημιουργικές δραστηριότητες στη ζωή των μαθητών» του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Μύρισε Πάσχα στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 όταν οι μαθητές της α’ γυμνασίου, με πρωτοβουλία της φιλολόγου τους, Ιντζεβίδου Κικής, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και συγκεκριμένα της ενότητας «Δημιουργικές δραστηριότητες στης ζωή μου» πήραν μέρος σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο στο χώρο του σχολείου που οργανώθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Οι μικροί μαθητές με φανερά Ανοιξιάτικη και Πασχαλινή διάθεση πήραν νότες και μουσικά όργανα και με την καθοδήγηση των γονέων εμπνεύστηκαν όχι αυτή τη φορά μουσικές μελωδίες αλλά σχέδια για πασχαλιάτικες λαμπάδες και αυγά εξαντλώντας τη δημιουργική τους φαντασία. Τα αγαπημένα μουσικά όργανα των παιδιών κρεμάστηκαν πάνω σε λαμπάδες , οι νότες βρέθηκαν πάνω σε κορδέλες και αυγά και το αποτέλεσμα… απλά εκπληκτικό. Οι λαμπάδες που φτιάχτηκαν θα πουληθούν στο χώρο του σχολείου με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την κάλυψη των αναγκών του.

      Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και ιδιαίτερα την πρόεδρο του Συλλόγου, κ.Παρίση, η οποία πρόθυμα στήριξε την προσπάθεια να μετατραπεί το σχολείο σε ένα χώρο δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης, καθώς οι επεκτεινόμενες δραστηριότητες της δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά προσφέρουν ερεθίσματα απαραίτητα για την ψυχοκοινωνική και αισθητική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και εμπλουτίζουν την καθημερινή σχολική ζωή.