Οι Ταξιδιώτες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στον αέρα της ΕΡΤ Βόλου

    Δείτε εδώ βίντεο με τις συνεντεύξεις.

      Μια ακόμη ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας «Οι Ταξιδιώτες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας» στον αέρα των ερτζιανών αυτήν τη φορά.      

     Συγκεκριμένα την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 και ώρα 1 – 2 μ.μ. εκπρόσωποι της ομάδας συμμετείχαν στο πλαίσιο του μαθήματος της νεοελληνικής γλώσσας β΄ γυμνασίου και στην 6η ενότητα «Παρακολουθώ, ενημερώνομαι και ψυχαγωγούμαι από διάφορες πηγές, ΜΜΕ, Διαδίκτυο» στη ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου «Η ομορφιά της τέχνης και του λόγου» που επιμελείται και παρουσιάζει η ραδιοφωνική παραγωγός, Δέσποινα Τσούκα, προκειμένου να παρουσιάσουν τη δράση της ομάδας τους στο μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio με αφορμή τη συμμετοχή τους στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον Βόλο και στον διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού «Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2019». Το ραδιοφωνικό ραντεβού είχε προγραμματιστεί στον αέρα της ζωντανής εκπομπής “Ηχοχρώματα” του ραδιοφωνικού παραγωγού, Γιώργου Διαμαντόπουλου, στην οποία συμμετείχαν κατά  τη διάρκεια της επίσκεψης και ξενάγησής τους στην ΕΡΤ Βόλου στις 12 Απριλίου 2019.

       Στην εκπομπή παρουσιάστηκε ραδιοφωνικό υλικό που έχουν παραγάγει οι μαθητές – ραδιοφωνικοί παραγωγοί στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιούν τη φετινή χρονιά με τίτλο: «Δημιουργούμε, Αξιοποιούμε και ΡαδιοΕπικοινωνούμε στο European School Radio” αλλά και τα δύο τραγούδια που δημιούργησαν για τον διαγωνισμό: «Το μήνυμα του Μικρού Πρίγκιπα» Νο 82 και «Μίλα σ΄ όποιον υποφέρει» Νο 86. (Ακούστε τα εδώ) Επίσης, συζήτησαν για τις εντυπώσεις τους από τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ, στον διαγωνισμό τραγουδιού αλλά και το μαθητικό ραδιόφωνο και για τη σχέση τους με τη μουσική. Οι συμμαθητές τους άκουγαν και σχολίαζαν την εκπομπή που μεταδιδόταν και στο διαδίκτυο στο WEBRadioτης ΕΡΤ Βόλου από την αίθουσα διδασκαλίας. Οι στόχοι του μαθήματος της νεοελληνικής γλώσσας και της 7ης ενότητας επιτεύχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εφόσον οι μαθητές μας παρήγαγαν προφορικό λόγο σε πραγματική επικοινωνιακή περίσταση που κάνει το μάθημα πιο ενδιαφέρον και ελκυστικό.

        Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που ανταποκρίθηκαν στο δύσκολο εγχείρημα της συμμετοχής σε ζωντανή εκπομπή κι εκπροσώπησαν άριστα τη ραδιοφωνική ομάδα αλλά και το σχολείο.

        Να σημειωθεί ότι στα εφτά χρόνια ύπαρξης της ραδιοφωνικής ομάδας αρκετές φορές προβλήθηκε η δράση της από τις συχνότητες του ραδιοφώνου της ΕΡΤ γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την ομάδα μας και αναγνώριση της δουλειάς των μαθητών και των εμψυχωτών καθηγητών. Δείτε εδώ.

       Ευχαριστούμε την ΕΡΤ Βόλου και ειδικά την κα Δέσποινα Τσούκα για τη ζεστή φιλοξενία στην εκπομπή της.