Το σύνολο παραδοσιακής μουσικής στην Εύηχη Πόλη 2019

Το σύνολο παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας θα πραγματοποιήσει συναυλία με τίτλο: “Άσπρα μου πουλιά, μαύρα μου χελιδόνια” την Πέμπτη 20  Ιουνίου 2019 στις 8:30 μ.μ. στο Πάρκο Αγίων Αναργύρων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας με τίτλο: “Βέροια, Εύηχη Πόλη 2019”, οι οποίες διοργανώνονται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2019. Σας περιμένουμε!

Λίγα λόγια για την ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής 

Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ’ όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.

Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής
Πέμπτη 20 Ιουνίου, ώρα 8:30 μ.μ. Πάρκο Αγίων Αναργύρων
“Άσπρα μου πουλιά , μαύρα μου χελιδόνια ”

Συμμετέχει η Χορωδία του Μ.Σ.Β.
προετοιμασία ορχήστρας : Μπαλιάκας Γιάννης
προετοιμασία χορωδίας-διεύθυνση: Κουτσιμανής Ιορδάνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της συναυλίας