Ζωντανή μετάδοση συναυλίας με τίτλο: “Απ΄ το σκοτάδι στο φως” στο μαθητικό ραδιόφωνο

Η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας γιορτάζει ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ στο European School Radio και φέτος την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής (21 Ιουνίου) με μια ξεχωριστή δράση συνεχίζοντας την παράδοση αρκετών ετών. Σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπαδόπουλο από την ομάδα μαθητών του European School Radio θα μεταδώσουν ζωντανά διαδικτυακά στο μαθητικό ραδιόφωνο τη συναυλία με τίτλο: “Απ΄ το σκοτάδι στο φως” του συνόλου Έκφρασης και Δημιουργίας του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 στις 9:00 μ.μ. στο Πάρκο Αγίων Αναργύρων στη Βέροια στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας με τίτλο: “Βέροια, Εύηχη Πόλη 2019”, οι οποίες διοργανώνονται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2019.

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του ESR θα είναι εκεί για να σας μεταδώσουν το κλίμα από τη συναυλία αλλά και συνεντεύξεις από τους συντελεστές και τους παρευρισκομένους. Συντονιστείτε μαζί μας τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 στις 8 – 10 μ.μ. για να γιορτάσουμε ΜΑΖΙ τη Γιορτή της Μουσικής! Ακούστε την εκπομπή εδώ.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της συναυλίας και τους συντελεστές εδώ.

Δείτε εδώ την ανάρτηση στην πλατφόρμα του μαθητικού ραδιοφώνου.

Μπορείτε να δείτε πώς τίμησε ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ στο μαθητικό ραδιόφωνο η ομάδα μας την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ τα προηγούμενα χρόνια εδώ.

Συμμετοχή στην πρωτοβουλία του Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας

Η εκπομπή μας θα ξεκινήσει με τον Ύμνο της Ευρώπης, από την ‘Ενάτη Συμφωνία’ του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και το ποίημα ‘Ωδή στη Χαρά’ του Φρίντριχ Σίλερ καθώς ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας να συμμετάσχουμε στην πρωτοβουλία του Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας, κ. Franck Riester ο οποίος – στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας – μέλους και με αφορμή την εκστρατεία για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων – προτείνει με επιστολή του να ακουστεί ο ευρωπαϊκός ύμνος στους χώρους όπου θα εορταστεί η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, την 21η Ιουνίου 2019 και ώρα 20.00 μ.μ. (ώρα Γαλλίας).