Επιτυχής απευθείας μετάδοση συναυλίας στο μαθητικό ραδιόφωνο

     Με επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα της ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας να μεταδώσει απευθείας διαδικτυακά στο μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio τη συναυλία με τίτλο: «Απ΄ το σκοτάδι στο φως» του Συνόλου Έκφρασης και Δημιουργίας του Λυκείου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 στις 9 το βράδυ. 

     Η ξεχωριστή αυτή δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21 Ιουνίου) την οποία η ραδιοφωνική ομάδα εδώ κι αρκετά χρόνια τιμά με συνεργατικές εκπομπές στο European School Radio.

     Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του σχολείου φέτος σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, από την ομάδα μαθητών του European School Radio και την ομάδα των μελών της Επιστημονικής Εταιρείας του μαθητικού ραδιοφώνου, παρήγαγαν τρίωρη ζωντανή εκπομπή (8 – 11 μ.μ.) από το πάρκο των Αγίων Αναργύρων και μετέδωσαν στους ακροατές του ESR το κλίμα από τη συναυλία αλλά και συνεντεύξεις από τους συντελεστές της και τους θεατές. Για τη μετάδοση αξιοποιήθηκε ο τεχνικός εξοπλισμός που αγοράστηκε από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου στο τέλος της σχολικής χρονιάς και έγινε πράξη η υπόσχεση που έδωσαν τα μέλη της ομάδας για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του. (δείτε εδώ)

     Ευχαριστούμε την κα Εύα Δημοκωστούλα – υπεύθυνη της συναυλίας που ήταν θετική για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης, τον κ. Γιώργο Ανδριόπουλο, ηχολήπτη της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, για την τεχνική βοήθεια που πρόσφερε, τον κ. Δημήτρη Καρολίδη, δημοσιογράφο, για τη συνέντευξη έδωσε στους μαθητές κατά την οποία μοιράστηκε με τους ακροατές τις αναμνήσεις του από την περίοδο που ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός αλλά και παρουσίασε τον προβληματισμό του για το παρόν και το μέλλον του ραδιοφώνου. Επίσης, ευχαριστούμε τους συντελεστές της συναυλίας, μαθητές και καθηγητές, οι οποίοι με χαρά επικοινώνησαν με τους ακροατές του μαθητικού ραδιοφώνου και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκπομπής μας. Τέλος θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσοι εργάστηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της εξαιρετικής αυτής συναυλίας την οποία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκτός από το κοινό της πόλης της Βέροιας και οι ακροατές του μαθητικού ραδιοφώνου. Η εκπομπή είναι πλέον αναρτημένη στο podcast του σταθμού για όποιον ενδιαφέρεται να την ακούσει αλλά και να την αξιοποιήσει για εκπαιδευτικούς σκοπούς http://europeanschoolradio.eu/el/archives/podcasts/4885.

Περιεχόμενα εκπομπής
0:01 – 23:00 Σχολιασμός
23:00 – 28:00 Ομιλίες: Γιάννης Καμπούρης – Διευθυντής ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, Γιάννης Γεωργουδάκης – Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Εύα Δημοκωστούλα – Υπεύθυνη καθηγήτρια συναυλίας
28:00 – 1:23:00 Συναυλία
1:23:01 – 1:34:00 Συνέντευξη Δημήτρη Καρολίδη – πρώην ραδιοφωνικού παραγωγού – δημοσιογράφου ηλεκτρονικής εφημερίδας Verianet.gr
1:34:01 – 1:56:00 Συνεντεύξεις συντελεστών συναυλίας (μαθητών – υπεύθυνης συναυλίας, Εύας Δημοκωστούλα)

       Ήταν μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές σε ρόλο ραδιοφωνικών παραγωγών – παρουσιαστών αλλά και σε ρόλο συνεντευξιαζόμενων σε πραγματική επικοινωνιακή περίσταση. Ένα διαφορετικό μάθημα το οποίο θα ήθελαν, όπως τόνισαν στο τέλος της δράσης, να επαναλάβουν με την πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί την επόμενη σχολική χρονιά. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το μαθητικό ραδιόφωνο συμβάλλει θετικά στο να βλέπουν οι μαθητές μας το σχολείο ως χώρο γνώσης, δημιουργίας, χαράς και συνεργασίας. Καλούμε κι άλλα σχολεία να γνωρίσουν το European School Radio και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει.

Μπορείτε να δείτε πώς τίμησε ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ στο μαθητικό ραδιόφωνο η ομάδα μας την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ τα προηγούμενα χρόνια εδώ.

                                                                                                  Η υπεύθυνη της ραδιοφωνικής ομάδας

                                                                                                          Χαρά Σκουμποπούλου