Κλειστά τα σχολεία για 14 ημέρες – Το ΦΕΚ

Κλείνουν από αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 για 14 ημέρες όλα τα σχολεία ιδιωτικά και δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων απο τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έως τα πανεπιστήμια για προληπτικούς λόγους. Την αναστολή της λειτουργίας του αποφασισε η κυβέρνηση με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορονοιού στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τους γονείς των ανηλίκων παιδιών και τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε τη συλλογική ευθύνη προτρέποντας τους γονείς να περιορίσουν τα παιδιά τους, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της επιβολής του μέτρου.

s://www.ert.gr/featured/enimerosi-toy-ypoyrgeioy-ygeias-gia-ton-koronoio-live-2/

 
Δείτε εδώ το ΦΕΚ 783/Β/10-3-2020

Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολικών μονάδων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ