Συμμετοχή μαθητών στην παραγωγή οπτικοακουστικών μηνυμάτων προώθησης του “Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2020”

Στην παραγωγή τηλεοπτικού σποτ αλλά και ραδιοφωνικών μηνυμάτων συνέβαλαν μαθητές/τριες – παλιά και νέα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας με στόχο την προώθηση του Μαθητικού Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Καν’ το ν’ ακουστεί 2020” με θέμα “Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη Γη”.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα επιμελήθηκε την παραγωγή του ηχητικού μέρους του τηλεοπτικού σποτ (δείτε το εδώ) το οποίο από τις 16 Μαρτίου 2020 θα μεταδίδεται στα ΜΜΕ Ελλάδας και Κύπρου αλλά και του ραδιοφωνικού σποτ (εδώ) που μεταδίδεται στο μαθητικό ραδιόφωνο. Επίσης, παρήγαγαν και τα οπτικοακουστικά μηνύματα με στόχο την προώθηση της αξιολόγησης των μαθητικών δημιουργιών (τραγούδια – μηνύματα) από τα σχολεία (εδώ) αλλά και την προώθηση της ψηφοφορίας του κοινού για το βραβείο των Ακροατών (εδώ).

Η παραγωγή τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων της νεοελληνικής γλώσσας της β΄ γυμνασίουΕνότητα 6η (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ (ΜΜΕ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΤΛ.) και του Θεάτρου υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας και μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής του φετινού διαγωνισμού, Χαράς Σκουμποπούλου, η οποία συνέβαλε και στη δημιουργία του εκπαιδευτικού υλικού για την αξιοποίηση της διαδικασίας αξιολόγησης των μαθητικών δημιουργιών του διαγωνισμού από τα σχολεία που διατέθηκε στους εκπαιδευτικούς (δείτε το υλικό εδώ).  

 

 

 

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από τους φoρείς:
– Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”,
– Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
– Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Aθλητισμού και Νεολαίας
Ο Διαγωνισμός υποστηρίζεται από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.), που αποτελεί τον κόμβο για την Παιδεία στα Μέσα.
Το σποτ είναι μια παραγωγή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου σε συνεργασία με το European School Radio και την Εκπαιδευτική ΡαδιοΤηλεόραση.