Συνεδρίαση Σχολικού Συμβούλιου

Σήμερα, Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 13.30, στο προαύλιο του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συνήλθε το Σχολικό Συμβούλιο, ύστερα από πρόσκληση του Δ/ντή του Σχολείου κ. Ιωάννη Γεωργουδάκη, για να συζητήσει το θέμα:

«Αιτήματα του μαθητικού συμβουλίου».

Μετά από την κατάληψη του σχολείου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, διατυπώθηκαν από το μαθητικό συμβούλιο τα εξής αιτήματα:

1. Κατασκευή τουαλέτας για τους μαθητές του Λυκείου.

2. Ρύθμιση των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων για την αποφυγή συνωστισμού.

3. Ανακατασκευή και χρήση του κτιρίου που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο του Λυκείου.

4. Θερμομέτρηση των μαθητών κατά την προσέλευση στο σχολείο.

Εκ μέρους του Δήμου Βέροιας παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων κα Τζήμα Συρμούλα και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών, Περιουσίας κ. Τσαχουρίδης Αλέξανδρος. Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ο κ. Ορδουλίδης Ιωάννης, ο κ. Παπαγιάννης Νικόλαος και ο κ. Παπαδόπουλος Θωμάς καθώς και οι εκπρόσωποι των μαθητών και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Αρχικά έλαβε τον λόγο ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, που αναφέρθηκε στην κατάληψη της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου και στα αιτήματα των μαθητών. Ανακοίνωσε στους μαθητές ότι, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, η ημέρα της κατάληψης θα αναπληρωθεί την ημέρα ενός σχολικού περιπάτου. Στη συνέχεια παρουσίασε στο Σύλλογο Διδασκόντων και στους μαθητές τους εκπροσώπους του Δήμου και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Έπειτα, έλαβε το λόγο ο εκπρόσωπος των μαθητών και παρουσίασε τα αιτήματά τους. Εκ μέρους του Δήμου, απάντησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Τσαχουρίδης που ανέφερε ότι το Μουσικό Σχολείο αποτελεί ένα σχολείο υπόδειγμα και σημείωσε ότι έχουν προχωρήσει οι μελέτες για τις τουαλέτες και το κτίριο μπροστά από το Λύκειο και εντός του 2021 θα προχωρήσουν τα συγκεκριμένα έργα. Επίσης, επεσήμανε ότι ο Δήμος προσπαθεί να διαχειριστεί συνολικά τα προβλήματα των σχολείων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τέλος, ανέφερε ότι ο Δήμος δεν είναι υπεύθυνος για το θέμα των αστικών.

Ακολούθως, πήρε το λόγο ο κ. Παπαγιάννης Νικόλαος εκπροσωπώντας τους Γονείς και Κηδεμόνες και τόνισε τη σοβαρότητα των αιτημάτων των μαθητών, τα οποία έχουν αναδείξει και οι Γονείς στο παρελθόν. Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη να παραμείνει το σχολείο ανοικτό και να μην χαθούν ώρες μαθημάτων.

Παράλληλα, ο κ. Ορδουλίδης Ιωάννης τόνισε την σημασία ενός ανοικτού σχολείου, της τήρησης των μέτρων για την προφύλαξη των μαθητών από την πανδημία και την ανάγκη συμπόρευσης γονέων, διδασκόντων, μαθητών και Δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος Θωμάς δήλωσε ότι στηρίζει τον συνεχή διάλογο μεταξύ γονέων, διδασκόντων και μαθητών, ότι οι διεκδικήσεις των μαθητών είναι σωστό να προωθούνται γραπτώς στα κατάλληλα άτομα και σημείωσε ότι είναι αναγκαίο το σχολείο να παραμένει ανοικτό, ενώ οι μαθητές του 15μελούς να ενθαρρύνουν τους συμμαθητές τους να τηρούν τα μέτρα και να χρησιμοποιούν ορθά τη μάσκα.

Τέλος, πήρε το λόγο η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων κα. Τζήμα Συρμούλα επισημαίνοντας ότι τα απαραίτητα έργα έχουν δρομολογηθεί και ότι είναι ανάγκη το σχολείο να παραμείνει ανοικτό. Επιπλέον, για το ζήτημα των αστικών και των μέσων μεταφοράς, ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με πρωτοβουλία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Παπαδόπουλου Αθανάσιου, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να δοθεί λύση, καθώς η μεταφορά των μαθητών είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και όχι του Δήμου. Ακόμα, για τα ζητήματα της καθαριότητας, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου, έχουν γίνει παρεμβάσεις για τη βέλτιστη καθαριότητα των χώρων του σχολείου.

Μετά την ανταλλαγή απόψεων, έληξε το Σχολικό Συμβούλιο και οι παριστάμενοι αποχώρησαν συμφωνώντας να υπάρχει διάλογος και συνεχής συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων.