Πασχαλινές Μνήμες και Θύμησες – Live ραδιοφωνική εκπομπή

Οι Ραδιοκατακτητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας μετέδωσαν με μεγάλη επιτυχία άλλη μια ζωντανή εκπομπή στο Μαθητικό Ραδιόφωνο – European School Radio την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου 2021 και ώρα 8 – 9 μ.μ. με θέμα τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα. Στην παρουσίαση και παραγωγή της εκπομπής συμμετείχαν ο Φάνης Τριανταφυλλίδης, η Στεφανία Μαζίνη και ο Γιώργος Μαϊόβης από τη β΄ γυμνασίου.

Στην εκπομπή με τίτλο “Πασχαλινές Μνήμες και Θύμησες” συμμετείχαν μαθητές της α΄ γυμνασίου και β΄ γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος της λογοτεχνίας και του θεάτρου υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου, Χαράς Σκουμποπούλου, οι οποίοι μοιράστηκαν τις μνήμες τους, τις ευχές τους αλλά και τραγούδια της επιλογής τους. Η εκπομπή ήταν μια ακόμη δράση του Ψηφιακού Λαογραφικού Μουσείου αλλά και του Ψηφιακού Μουσείου Εκπαίδευσης του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές της φετινή χρονιά στα εξ αποστάσεως μαθήματα στο πλαίσιο δημιουργικών εργασιών. 

Τις πασχαλινές αφίσες στο διαφημιστικό βίντεο επιμελήθηκε η μαθήτρια της α΄ γυμνασίου, Αλεξάνδρα Ορφανίδου.

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην εκπομπή και μοιράστηκαν μαζί μας τις πασχαλινές τους αναμνήσεις και τις ευχές τους.

Ευχαριστούμε, επίσης, τη μαθήτρια της β΄ γυμνασίου, Άννα Μέλλιου, για την παραχώρηση του ηχητικού υλικού του μουσικού έργου που ερμηνεύει, Gymnopédie No.3 του Erik Satie (διδασκαλία πιάνου, Πόπη Φιρτινίδου, Δημοτικό Ωδείο Βέροιας)

Λόγω περιορισμένου χρόνου της εκπομπής δεν παρουσιάστηκε τελικά όλο το υλικό των μαθητών μας. Αναμένεται να παρουσιαστεί σε επόμενη εκπομπή μας. 

Μετά την πρώτη μετάδοση της εκπομπής, μπορείτε να την ακούσετε από το Podcast του σταθμού εδώ.

Ευχαριστούμε τέλος ολόψυχα όλους τους αγαπημένους μας ακροατές από το σχολείο μας αλλά και από άλλα σχολεία της Ελλάδας, μαθητές, καθηγητές και γονείς που εμψύχωναν τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς αλλά και τους συμμετέχοντες μαθητές στην εκπομπή από το chat του σταθμού. 

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Έγινε με το Padlet

Έγινε με το Padlet