Μικρός λαός και πολεμά – 81 χρόνια μετά

Μετά από ενάμιση χρόνο απουσίας από εκδηλώσεις λόγω της πανδημίας οι μαθητές του Μουσικού είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά και με ενθουσιασμό στην εκδήλωση “Μικρός λαός και πολεμά – 81 χρόνια μετά” με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 η οποία πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του σχολικού συγκροτήματος την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης οι μαθητές παρακολούθησαν στα τμήματά τους το ντοκιμαντέρ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΙΜΗΣ ΔΟΞΑΣ ΚΑΙ ΗΡΩΙΣΜΟΥ του Πολεμικού Μουσείου και στη συνέχεια ο σύλλογος καθηγητών βράβευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες που αρίστευσαν τη σχολική χρονιά 2020 – 2021. Τα αριστεία – βραβεία απονεμήθηκαν από τον διευθυντή του σχολείου, κ. Γιάννη Γεωργουδάκη. Ακολούθησε η τελετή απονομής της σημαίας και ορισμού σημαιοφόρων και παραστατών.

Διαφημιστικό βίντεο εκδήλωσης

Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της γ΄ γυμνασίου αλλά και ορισμένοι μαθητές από την α΄ γυμνασίου και Α΄ Λυκείου υπό την καθοδήγηση κι εμψύχωση των υπεύθυνων καθηγητών τους Βασίλη Βαλαβάνη και Χαράς Σκουμποπούλου οι οποίοι είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης της εκδήλωσης.

Παρουσιάστηκαν οι μεγάλες στιγμές της ιστορίας μας μέσα από επιλεγμένα λογοτεχνικά και αυτοβιογραφικά κείμενα, ποιήματα, μαρτυρίες αφανών και επώνυμων πρωταγωνιστών που απήγγειλαν με εκφραστικότητα οι μαθητές αλλά και μέσα από επιλεγμένα τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, που ερμήνευσε το μουσικό σύνολο της γ΄ γυμνασίου.

Αξίζει να τονιστεί η συγκλονιστική απαγγελία ποιημάτων του Οδυσσέα Ελύτη και του Άγγελου Σικελιανού από τον μαθηματικό του σχολείου, Πολυχρόνη Θωμαδάκη, που συγκίνησε μαθητές και καθηγητές οι οποίοι παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Συγχαίρουμε τους μαθητές και τους καθηγητές που ανέλαβαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της εκδήλωσης και συνέβαλαν στην επιτυχία της.

Αναμνηστικό βίντεο εκδήλωσης

Διαδραστική αφίσα με στιγμιότυπα της εκδήλωσης https://bit.ly/3bloyP0

Πρόγραμμα εκδήλωσης - Συντελεστές

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Αφίσα εκδήλωσης