Σχέσεις εφήβων – ενηλίκων υποστηρικτών

Σε δίωρο βιωματικό εργαστήριο με θέμα “Σχέσεις εφήβων – ενηλίκων υποστηρικτών” είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι μαθητές του β1 τμήματος γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022.

Η δράση αποτελεί το δεύτερο μέρος σειράς εργαστηρίων που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του μαθήματος της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας με πρωτοβουλία της φιλολόγου του τμήματος, Χαράς Σκουμποπούλου, προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα οι μαθητές του τμήματος μεταξύ τους, να μάθουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με πιο αποτελεσματικό τρόπο αλλά και να συζητηθούν θέματα που τους απασχολούν. Στόχος της δεύτερης αυτής συνάντησης με αφορμή την Ενότητα 2 στη νεοελληνική γλώσσα με θέμα: Ζούμε με την Οικογένεια ήταν να συζητηθούν οι σχέσεις των εφήβων με τους ενήλικες υποστηρικτές τους.

Πώς βλέπουν οι έφηβοι τους ενήλικες στην εποχή μας; Ποιες είναι οι δυσκολίες που δυσχεραίνουν τις σχέσεις εφήβων – ενηλίκων και πώς μπορούν αυτές να βελτιωθούν; Αυτά ήταν τα κυριότερα ερωτήματα που προσεγγίστηκαν με βιωματικό τρόπο από τους μαθητές μας. Η ομάδας σκιαγράφησε έναν τυπικό ενήλικα στη σύγχρονη εποχή και συζητήθηκαν τα χαρακτηριστικά του. Εκφράστηκε η ανάγκη για ουσιαστική επαφή, ποιοτική επικοινωνία, περισσότερη συναισθηματική υποστήριξη και κατανόηση από τους ενήλικες υποστηρικτές προς τους εφήβους.

Το εργαστήριο υλοποιήθηκε από την κοινωνική λειτουργό, Σέβη Γεωργιάδου, του Κέντρου “Πρόσβαση” Ν. Ημαθίας, την οποία ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για τη συμπαράσταση και την υποστήριξη που μας παρέχει στο παιδαγωγικό μας έργο αλλά και για την άριστη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.