Βιωματικό εργαστήριο – Διαπροσωπικές σχέσεις στη σχολική τάξη

Σε ακόμη ένα δίωρο βιωματικό εργαστήριο με θέμα: “Διαπροσωπικές σχέσεις στη σχολική τάξη” είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι μαθητές του β2 τμήματος γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022.

Η δράση αποτελεί το δεύτερο μέρος σειράς εργαστηρίων που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του μαθήματος της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας με πρωτοβουλία της φιλολόγου του τμήματος, Χαράς Σκουμποπούλου, προκειμένου οι μαθητές του τμήματος να μάθουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με πιο αποτελεσματικό τρόπο αλλά και να συζητηθούν θέματα που τους απασχολούν. Στόχος της δεύτερης αυτής συνάντησης με αφορμή την Ενότητα 4 στη νεοελληνική γλώσσα με θέμα: Το σχολείο στον χρόνο ήταν να συζητηθούν οι διαπροσωπικές σχέσεις στη σχολική τάξη. Αξιοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό του κέντρου πρόληψης “Πυξίδα” με τίτλο: “Εφηβεία και σχολική ζωή” και διοργανώθηκε στο κυρίως μέρος της συνάντησης ένα ενδιαφέρον talk show κατά το οποίο οι μαθητές μέσα από ρόλους μαθητών, καθηγητών και δημοσιογράφων προβληματίστηκαν για τις συγκρούσεις που μπορεί να εμφανιστούν στο σχολείο και συζήτησαν τους τρόπους ειρηνικής επίλυσής τους έχοντας ως κύριο γνώμονά τους το ότι ένας σημαντικός στόχος του σύγχρονου σχολείου οφείλει να είναι η παιδαγωγική ευδαιμονία, η καλλιέργεια δηλαδή της ευεξίας μαθητών και καθηγητών.

Το εργαστήριο υλοποιήθηκε από την ψυχολόγο, Φανή Μπασιούρη, του Κέντρου “Πρόσβαση” Ν. Ημαθίας, την οποία ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για τη συμπαράσταση και την υποστήριξη που μας παρέχει στο παιδαγωγικό μας έργο αλλά και για την άριστη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.