Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού 2022

Και ξαφνικά η άνοιξη ήρθε σήμερα, ο ήλιος φάνηκε λαμπρότερος και γλύκαινε τις ψυχές μας! Όταν παιδιά διαφορετικών φυλών, εθνικοτήτων, θρησκειών και πολιτισμών συναντιούνται, επικοινωνούν και γίνονται αμέσως φίλοι μέσω μόνο της μουσικής, του χαμόγελου, του χορού και του παιχνιδιού ναι υπάρχει ελπίδα σ’ αυτόν τον κόσμο που φαντάζει σκληρός και απάνθρωπος. Σήμερα 21 Μαρτίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στο ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας γιόρτασαν με συνομηλίκους τους από το Αφγανιστάν, το Κογκό, το Ιράν και τη Συρία, στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιείται φέτος στο σχολείο μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες «Ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου-Αναζητώντας τη δική μου φωνή» με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κική Ιντζεβίδου. Οι μαθητές του γ1 τμήματος του σχολείου θέλησαν να δείξουν στην πράξη το μήνυμα «Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι» που διδάχθηκαν στην 3η Ενότητα της Νεοελληνικής Γλώσσας προσκαλώντας στο σχολείο τους μαθητές από τις δομές προσφύγων Βέροιας και Αλεξάνδρειας που φοιτούν στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, 1ο Λύκειο Αλεξάνδρειας και Γυμνάσια Καβασίλων και Βεργίνας και να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσω της μουσικής, μιας γλώσσας πανανθρώπινης.

Οι μαθητές πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση δίνοντας μάλιστα τα δικά τους μηνύματα για την ειρήνη και καταδικάζοντας τη βία και τον πόλεμο που έχουν ζήσει μέσα από ιδιαίτερα συγκινητικά εικαστικά έργα. Τα μηνύματά των μαθητών πιο επίκαιρα από ποτέ μια και συνάνθρωποί μας σήμερα δοκιμάζονται από τις ένοπλες συγκρούσεις ας μας ευαισθητοποιήσουν ώστε να προσηλωθούμε στις αξίες του ανθρωπισμού, της κοινωνικής συνοχής και της ειρηνικής συνύπαρξης των ατόμων αγωνιζόμενοι για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, συμπεριληπτική, με θεμέλια στην ισότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

αναμνηστικό βίντεο δράσης

Ευχαριστούμε την Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Βέροιας, Συρμούλα Τζήμα- Τόπη, την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Ημαθίας, Λένα Δημητριάδου και το διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας κύριο Κούγκα που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχαριστούμε επίσης τις συντονίστριες προσφύγων Βέροιας και Αλεξάνδρειας, Χρύσα Σερενίδου και Αθηνά Πατρίκα, τους καθηγητές ΔΥΕΠ των σχολείων που προετοίμασαν και συνόδευσαν τους μαθητές, και όλους τους διευθυντές των σχολείων που στήριξαν τη δράση. Τέλος ευχαριστούμε τον μουσικό του σχολείου, Χάρη Κουτσουμπελιά και την εικαστικό, Κωνσταντίνα Τσόλη για τη συνεργασία.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός,

Κική Ιντζεβίδου ΠΕ02