Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2022 – Μήνυμα ΙΒΒΥ

Η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συμμετέχει στην καμπάνια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) για την προώθηση των βιβλίων και της ανάγνωσης σε όλο τον κόσμο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Τα μέλη της ομάδας μέσω του Μαθητικού Ραδιοφώνου προωθούν το φετινό μήνυμα της ΙΒΒΥ με τίτλο: “Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα” στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Εκφώνηση μηνύματος IBBY για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2022:

Αλεξάνδρα Ορφανίδου, Μαρία Τσίλη, Σταματίνα Φώτη, β΄ γυμνασίου

Μουσική σύνθεση: “Ταξιδεύοντας”, Δημήτρης Αδαμόπουλος, α΄ γυμνασίου

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Χαρά Σκουμποπούλου ΠΕ02 – ΤΕ16

οπτικοακουστικό μήνυμα ΙΒΒΥ – Ραδιοφωνική ομάδα Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Τον εορτασμό της ημέρας καθιέρωσε η IBBY το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

Το 2022 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα του Καναδά. Το μήνυμα γράφτηκε από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα Richard Van Camp. Η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από την, επίσης, πολυβραβευμένη εικονογράφο και συγγραφέα Julie Flett.

Σε όλες τις χώρες, τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βιβλιοθηκονόμοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.

Στην Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου φρόντισε να μεταφραστεί το μήνυμα στα ελληνικά και παροτρύνει τους φορείς που ενδιαφέρονται για τα παιδιά και τα βιβλία να συμβάλουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Η αφίσα με το μήνυμα τυπώθηκε στα ελληνικά με χορηγό τις Εκδόσεις Πατάκη και διανέμεται με τη φροντίδα τους.

Πηγή

Το μήνυμα του συγγραφέα Richard van Camp

Δείτε και τις παλιότερες δημοσιεύσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: https://bit.ly/36No1qv