Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΚΟΘ “Θεσμός ανοιχτής πρόβας”

Η Ορχήστρα Ευρωπαϊκής Μουσικής του σχολείου μας παρακολούθησε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 την γενική δοκιμή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης σε μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι 44 μαθητές της ορχήστρας μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα υψηλής ποιότητας μουσικό πρόγραμμα από μία από τις καλύτερες συμφωνικές ορχήστρας της χώρας μας.

Στο πρώτο μέρος η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσίασε το 2ο Κοντσέρτο για βιολί του Σεργκέι Προκόφιεβ, με σολίστ την παγκοσμίου φήμης ρωσίδα δεξιοτέχνη του βιολιού Αλιόνα Μπάεβα, ενώ στο δεύτερο μέρος η ορχήστρα παρουσίασε την εμβληματική 5η Συμφωνία του Ντμίτρι Σοστακόβιτς. Η επίσκεψη στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ήταν μια σημαντική μουσική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες μαθητές.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης “Θεσμός ανοιχτής πρόβας” που αφορά μαθητές σχολείων και πραγματοποιείται δωρεάν.
https://www.tsso.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=19

Υπεύθυνοι καθηγητές: Παναγιώτης Ανδρέογλου, Έλσα Ιωαννίδου, Θάνος Αναγνωστόπουλος, Νίνα Ράμμου, Κατερίνα Σαμαρά, Ανδρονίκη Δονουκαρά, Άννα Παπαδοπούλου

Πηγή φώτο ΚΟΘ: εδώ