Η α΄ γυμνασίου στην παράσταση “Ειρήνη ξανά” του ΚΘΒΕ

Την Αρχαιολαϊκή κωμωδία «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, σε ελεύθερη διασκευή – σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Χρήστου Στανίση, με τον ελπιδοφόρο τίτλο «Ειρήνη Ξανά» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες της α΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 στη Μονή Λαζαριστών στη σκηνή “Σωκράτης Καραντινός” στη Θεσσαλονίκη.

Η διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιούν τα δύο τμήματα της α΄ γυμνασίου τη φετινή χρονιά στο σχολείο, “Βιώνουμε την ιστορία αλλιώς: Η επανάσταση του 1821 στον τόπο μας μέσα από το θέατρο σκιών” και “Αξιοποιούμε, Δημιουργούμε και ΡαδιοΕπικοινωνούμε στο European School Radio” με υπεύθυνες καθηγήτριες τις φιλολόγους, Βασιλική Καρβέλη και Χαρά Σκουμποπούλου και τον καθηγητή κιθάρας, Βασίλη Βαλαβάνη, που συμμετέχει στην παιδαγωγική ομάδα.

Οι συντελεστές της παράστασης

Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν ενεργά και απόλαυσαν μια εξαιρετική παράσταση με πλούσια μηνύματα κατά την οποία οι λαϊκοί ήρωες του θεάτρου σκιών γίνονται ένα με τους Αριστοφανικούς ήρωες. Τρεις δεξιοτέχνες μουσικοί, τέσσερις ηθοποιοί και μία φωνή πλαισίωσαν ζωντανά την παράσταση και βρίσκονταν σε άμεση διάδραση με το κοινό με έναν εξαιρετικά προσεγμένο λόγο χωρίς αθυροστομίες, με πλούσια μηνύματα για το κακό του πολέμου αλλά κυρίως για την Ειρήνη που θα έρθει και πάλι στο φως.

Στο τέλος της παράστασης οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη συζήτηση που ακολούθησε με τους ηθοποιούς και τον Καραγκιοζοπαίχτη, Χρήστο Στανίση. Το υλικό της συζήτησης θα αξιοποιηθεί για την παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής στο Μαθητικό Ραδιόφωνο το επόμενο διάστημα από τη νέα ραδιοφωνική ομάδα του σχολείου.

Μείνετε συντονισμένοι!

Από τη συνέντευξη που έδωσαν οι συντελεστές αποκλειστικά στους μαθητές μας