Μουσικό Σχολείο Βέροιας και Γυμνάσιο Αιγινίου ενώνουν τις αγάπες τους

ESRατεινοί Μουσικού Σχολείου Βέροιας ft ACT-in-ιδια Hub Γυμνασίου Αιγινίου

Την αγάπη τους για το θέατρο και το μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio ένωσαν  μαθητές και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και του Γυμνασίου Αιγινίου την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης έχοντας την ευκαιρία να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες στον χώρο του σχολείου στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιούν τη φετινή χρονιά.

Η νέα ραδιοφωνική ομάδα, ESRατεινοί του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, υποδέχτηκε στον χώρο του σχολείου της τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Αιγινίου, ACT-in-ιδια Hub.

ESRατεινοί & ACT-in-ιδια Hub

Τα 49 μέλη των δύο ομάδων γνωρίστηκαν μεταξύ τους, αλληλεπίδρασαν, ενημερώθηκαν για τις φετινές δράσεις του European School Radio και μυήθηκαν στο Μαθητικό Ραδιόφωνο μέσω θεατρικών παιχνιδιών και εργαστηρίων δημιουργικής γραφής που σχεδίασαν οι εμψυχώτριες τους, μέλη του Δικτύου για το θέατρο στην Εκπαίδευση, Ζωή Καραγεωργίου, καθηγήτρια πληροφορικής από το Γυμνάσιο Αιγινίου και Χαρά Σκουμποπούλου, φιλόλογος από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας. 

Ευχαριστούμε τους συνεργάτες εκπαιδευτικούς, Γιώργο Χατζή, μαθηματικό από το Γυμνάσιο Αιγινίου, Βασίλη Βαλαβάνη, καθηγητή κιθάρας και Βασιλική Καρβέλη, φιλόλογο από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας για την υποστήριξη.

Ευχαριστούμε τους μαθητές του β1 γυμνασίου που παρουσίασαν στην αρχή στους μαθητές του Αιγινίου το μουσικό πρόγραμμα που προετοιμάζουν για τα Χριστούγεννα.

Υποδοχή Γυμνασίου Αιγινίου με τραγούδια από το μουσικό σύνολο β1

Το υλικό των βιωματικών δράσεων θα αξιοποιηθεί το επόμενο διάστημα σε συνεργατική εκπομπή των δύο ομάδων που θα μεταδοθεί από το Μαθητικό Ραδιόφωνο. Ραντεβού στον αέρα, λοιπόν! Stay tuned!

Οι ομάδες δημιουργούν
Οι εμψυχωτές εκπαιδευτικοί
Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί –
μέλη του Δικτύου για το
Θέατρο στην Εκπαίδευση που σχεδίασαν και υλοποίησαν τις δράσεις
Αποχαιρετώντας τη Θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Αιγινίου
Χωρισμός ομάδων
Οι εμψυχωτές καθηγητές

Η ομάδα “Περτικαλί της Άνοιξης” επί το έργον
Εντυπώσεις και σχολιασμός των δράσεων στο chat του ESR