ΒΗΜΑΤΑ … ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗΣ

Η Ελένη Φωτεινή Καλφοπούλου και η Ιωάννα Καραγεώργου, ομιλήτριες στο 6οΔημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Βέροιας

Την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, το Μουσικό Σχολείο Βέροιας συμμετείχε στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Βέροιας» που συνδιοργάνωσε η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Βέροιας που υλοποιεί το εν λόγω πρόγραμμα, με το 3° ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ημαθίας.

Το πρόγραμμα έχει ως κύριο σκοπό να ενισχύσει το ενδιαφέρον των νέων για τα κοινά, βοηθώντας τους να διαμορφώσουν συνείδηση υπεύθυνου πολίτη αλλά και να μυηθούν στις πρακτικές και τις δυσκολίες της Δημοκρατίας.

Οι στόχοι του Προγράμματος υλοποιούνται με τη διατύπωση τεκμηριωμένης προσωπικής πρότασης των μαθητών/τριών, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Με βάση τα βιώματα και τις εμπειρίες τους, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, οι μαθητές/τριες της Β’ Λυκείου καταθέτουν τη δική τους προσωπική πρόταση, μέσα από μια γραπτή εργασία, της οποίας το θέμα και τον τρόπο της διαπραγμάτευσης επιλέγουν οι ίδιοι/ιες απολύτως ελεύθερα.

Αξίζουν τα συγχαρητήρια μας οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου του σχολείου μας Ελένη Φωτεινή Καλφοπούλου και Ιωάννα Καραγεώργου, που με τις εισηγήσεις – προτάσεις τους σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης «Χώρων συνάντησης των νέων» και με την «Έξυπνη» πόλη αντίστοιχα, μας απέδειξαν πως οι μαθητές μας έχουν όραμα και μάλιστα με υπευθυνότητα καταθέτουν εφαρμόσιμους τρόπους υλοποίησης των προτάσεών τους.

ΕΛΕΝΗ ΦΛΑΜΠΟΥΛΙΔΟΥ ΠΕ02

https://www.veriotis.gr/2023/03/6-dimotiko-simvoulio-efivon.html