Εκπαιδευτική εκδρομή Λίμνη Κερκίνη – Σέρρες β΄ γυμνασίου

Η Β’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη και στην πόλη των Σερρών την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη καθηγήτρια Βιολογίας, Ειρήνη Μάστορα και τους φιλολόγους, Αντώνιο Νικολαΐδη και Χαρίκλεια Σκουμποπούλου επισκέφθηκαν αρχικά τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου της λίμνης Κερκίνης όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την εξαιρετική παρουσίαση για τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής από τον κ. Αντώνιο Ηλιάδη, φύλακα του Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης. Μετά την ενημέρωση ακολούθησε ξενάγηση στον υδροβιότοπο της Κερκίνης για παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια αλλά και σε φάρμα εκτροφής βουβαλιών.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν την πόλη των Σερρών όπου με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας περιηγήθηκαν στην πόλη και επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών, το οποίο στεγάζεται σε ένα από τα παλαιότερα οθωμανικά κτίσματα της πόλης, το Μπεζεστένι. Το επιβλητικό αυτό οικοδόμημα κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα και ήταν η στεγασμένη αγορά πολυτελών εμπορευμάτων, κυρίως υφασμάτων, είναι δε το μοναδικό του είδους που σώζεται στην Ελλάδα μαζί με αυτό της Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε επίσκεψη σε ένα από τα πολλά οθωμανικά τεμένη της πόλης, το Τζαμί Αχμέτ Πασά ή όπως είναι γνωστό το Τέμενος του Μεχμέτ Μπέη το οποίο χτίστηκε τον 15ο αι. και ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του ομορφιά. Τέλος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο πεζοδρομημένο κέντρο των Σερρών και να γευτούν τοπικές λιχουδιές.

Ευχαριστούμε τον κ. Αντώνη Ηλιάδη για την εμπεριστατωμένη ενημέρωσή του και την ξενάγηση στην Κερκίνη.

Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών (Μπεζεστένι)
Τέμενος Μεχμέτ Μπέη