Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2023 – Δράσεις Φιλαναγνωσίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο σχολείο μας τιμήσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με ποικίλες βιωματικές δράσεις αξιοποιώντας καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας στο μάθημα τη λογοτεχνίας και στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος “Αξιοποιούμε, Δημιουργούμε και ΡαδιοΕπικοινωνούμε στο European School Radio” που υλοποιείται για 11η χρονιά στο σχολείο μας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές της α΄ και β΄ γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο εργαστήριο πληροφορικής σε δραστηριότητες στην e class αξιοποιώντας ποικίλα ψηφιακά εργαλεία, να αξιοποιήσουν ποικίλες θεατρικές τεχνικές ζωντανεύοντας τα λογοτεχνικά κείμενα που μελετούσαν στη λογοτεχνία, να συμμετάσχουν σε έρευνες και να συζητήσουν τα αποτελέσματα τους, να διαβάσουν πολλά λογοτεχνικά βιβλία και να τα παρουσιάζουν στο μάθημα της λογοτεχνίας στους συμμαθητές τους, αλλά και να αναρτήσουν τις βιβλιοπαρουσιάσεις τους στις ψηφιακές βιβλιοθήκες όπου υπήρχε συνεχής αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες της.

Ψηφιακές βιβλιοθήκες εδώ.

Εκπομπή με παρουσιάσεις αγαπημένων βιβλίων των μαθητών που διάβασαν τη φετινή χρονιά αλλά και συνέντευξη του διευθυντή μας και συγγραφέα, Γιάννη Γεωργουδάκη σχετικά με τις δικές του αναγνωστικές αλλά και συγγραφικές του εμπειρίες, θα μεταδοθεί από το Μαθητικό Ραδιόφωνο – European Schoo; Radio το επόμενο διάστημα.

To μήνυμα της ΙΒΒΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2023 “Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με” που εμπνεύστηκε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος το επικοινώνησαν τα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας της α΄ γυμνασίου στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα μέσω του Μαθητικού Ραδιοφώνου – European School Radio. Aκούστε το εδώ.

Απαγγελία: Γρηγόρης Ζιάννης. α1 γυμνασίου

Στον εξωτερικό χώρο του σχολείου οι μαθητές της α’ και β’ γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν κατασκευή προκειμένου να επικοινωνήσουν το μήνυμα της ΙΒΒΥ σε μαθητές και καθηγητές κι επισκέπτες του σχολείου.

Οι δραστηριότητες εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης “Καινοτόμες και Ραδιοφωνικές δράσεις – Μαθητικό Ραδιόφωνο” του Άξονας 1 της ΑΕΕ

Υπεύθυνη δράσεων – Συντονίστρια Άξονα 1 ΑΕΕ: Χαρά Σκουμποπούλου, φιλόλογος