Ομιλία – Συζήτηση “Ζητήματα Ψυχικής Υγείας”

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου Ομιλία – Συζήτηση με θέμα “Ζητήματα Ψυχικής Υγείας” στην οποία συμμετείχαν Γονείς και Κηδεμόνες καθώς και μαθητές του γυμνασίου. Ομιλητές ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, Δάλλας Αθανάσιος – ψυχολόγος και Τζήκα Βασιλική – κοινωνική λειτουργός.

Η εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την προαγωγή των σχέσεων Σχολείου – Γονέων, διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και το κάλεσμα που απηύθυνε το Υπουργείο Παιδείας προς τις σχολικές μονάδες προκειμένου να πραγματοποιηθούν δράσεις (α) προαγωγής της κοινωνικής και συναισθηματικής ευεξίας των παιδιών και των εφήβων και (β) ευαισθητοποίησης των μελών της σχολικής κοινότητας επί του θέματος του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας: «Η ψυχική υγεία είναι οικουμενικό ανθρώπινο δικαίωμα».

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών. Σκοπός της είναι να προωθήσει ανοικτές συζητήσεις σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες, και να προσεγγίσει επενδύσεις στον τομέα της πρόληψης και της θεραπείας.

Η προστασία και προαγωγή της καλής ψυχικής υγείας αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες της παγκόσμιας κοινότητας, η οποία μελετά στρατηγικές για την ψυχική υγεία. Φέτος, η Παγκόσμια Ομοσπονδία για την Ψυχική Υγεία (WFMH) γιορτάζει τη Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με τον επιμέρους τίτλο: «Το μυαλό μας, τα δικαιώματά μας».

Εγκύκλιος για την διοργάνωση δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας