Εκπαιδευτική επίσκεψη στο οχυρό Ρούπελ

Μία μοναδική εμπειρία βίωσαν οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές του γυμνασίου και λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 με την επίσκεψη τους στο Οχυρό Ρούπελ, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Αρχικά στο παρατηρητήριο πραγματοποιήθηκε όχι μόνο η τοπογραφική ενημέρωση μαθητών και καθηγητών από το στρατιωτικό προσωπικό αλλά και η ενημέρωσή τους για τον σκοπό και τη διαδικασία της κατασκευής των οχυρωματικών έργων στα σύνορα της χώρας μας με την Βουλγαρία. Ακολούθησε ξενάγηση στους επισκέψιμους χώρους του οχυρού, στο μνημείο των πεσόντων, αλλά και μέσα στις δαιδαλώδεις υπόγειες στοές του οχυρού γνωρίζοντας με βιωματικό τρόπο άγνωστα κομμάτια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Τέλος μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την όμορφη πόλη των Σερρών και να περιηγηθούν σε αυτήν γνωρίζοντας μερικά από τα αξιοθέατά της (αρχαιολογικό μουσείο – Μπεζεστένι, πλατεία Ελευθερίας κλπ) αλλά και να γευτούν την τοπική κουζίνα.

Αρχηγός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Λιλιόπουλος και συνοδοί καθηγητές οι: Βασίλης Βαλαβάνης, Σωτήρης Βλάχος, Κώστας Δούκας, Ιορδάνης Κουτσιμανής, Χαρά Μπουργάνη, Αντώνης Νικολαΐδης (εισηγητής της εκπαιδευτικής επίσκεψης), Άρτεμις Παρλαμπά, Χαρά Σκουμποπούλου, Θένια Τηλαβερίδου.

Ευχαριστούμε το στρατιωτικό προσωπικό του οχυρού Ρούπελ για την εξαιρετική ξενάγηση.