Θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα – ΚΕΠΕΑ Θέρμης

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές της β΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχουν στο πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα” του ΚΕΠΕΑ Θέρμης συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη της περιβαλλοντικής ομάδας, Κωστοπούλου Μαρία και τη συνεργάτιδα, Σκουμποπούλου Χαρά καθώς και τους καθηγητές, Βαλαβάνη Βασίλη και Σαρρή Ελένη.

Αρχικά έγινε ενημέρωση στην Παιδική βιβλιοθήκη Καλαμαριάς από τους υπεύθυνους του ΚΕΠΕΑ Θέρμης για τη μόλυνση των παράκτιων περιοχών και των θαλασσών μας από τον άνθρωπο και εστιάζοντας στα  πλαστικά και μικροπλαστικά και στο πώς επιβαρύνουν το περιβάλλον, την υγεία των θαλάσσιων οργανισμών και κατ΄ επέκταση την υγεία του ανθρώπου. Μετά την ενδιαφέρουσα παρουσίαση οι μαθητές ομαδοσυνεργατικά πραγματοποιήσαν μελέτη στο πεδίο και συγκεκριμένα στην παράκτια περιοχή του δήμου Καλαμαριάς. Μέσα από δράσεις καθαρισμού της ακτογραμμής ταξινόμησαν τα απορρίμματα, ενώ έγινε καταγραφή της παράκτιας βιοποικιλότητας δίπλα στο αστικό περιβάλλον, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τη ρύπανση από πλαστικά στις ελληνικές θάλασσες και τη διατήρηση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας. Τέλος οι μαθητές στο πάρκο της Καλαμαριάς δημιούργησαν διαφημιστικά μηνύματα για την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε θέματα καθαριότητας των ακτών και της θάλασσας και τα παρουσίασαν με θεατρικό τρόπο στους συμμαθητές τους.

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΚΕΠΕΑ Θέρμης για τη θερμή φιλοξενία και τις ενδιαφέρουσες βιωματικές δράσεις που σχεδίασαν και υλοποίησαν με τους μαθητές μας.