Τηλεδιάσκεψη – Mentoring με τον δημοσιογράφο, μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Βασίλη Σολιόπουλο

Σε τηλεδιάσκεψη – mentoring με τον δημοσιογράφο μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Βασίλη Σολιόπουλο, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν τα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας “ESRατεινοί εν δράσει” του Μουσικού Σχολείου Βέροιας τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 με αφορμή τη συμμετοχή τους στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Κάνω Ραδιόφωνο στο European School Radio – Παραγωγή Δημοσιογραφικής Εκπομπής”.

Αναμνηστικό βίντεο βιωματικής δράσης

Ο κ. Βασίλης Σολιόπουλος, αφού είχε μελετήσει τις προηγούμενες ημέρες τη σκαλέτα της εκπομπής που συνέταξε η Ομάδα μαθητών/τριών που είχαν τον ρόλο των Συντακτών/Ρεπόρτερ – επιμελητών κειμένων, με τη βοήθεια των καθηγητριών τους, Χαράς Σκουμποπούλου, Εύης Χονδραντώνη, Νίνας Ράμου έκανε τις παρατηρήσεις του. Αξιοσημείωτο είναι ότι διέκρινε την εμπειρία που είχαν τα μέλη της ομάδας στη δημιουργία σκαλέτας εκπομπής αξιολογώντας θετικά το έργο τους. Στη συνέχεια εμψύχωσε την Ομάδα Παρουσιαστών – Εκφωνητών που αποτελούνταν από παλιού και νέους ραδιοφωνικούς παραγωγούς – μαθητές της α΄ και β΄ γυμνασίου μυώντας τους στη διαδικασία του ραδιοφωνικού λόγου, με τις κατάλληλες τεχνικές ορθοφωνίας και συμπεριφοράς μπροστά στο μικρόφωνο.

Τέλος απάντησε σε ερωτήσεις που του απηύθυναν τα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας, όσον αφορά το επάγγελμα του δημοσιογράφου, τις εντυπώσεις του από τα χρόνια που εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός αλλά και όσον αφορά την ποιότητα του δημοσιογραφικού λόγου στη σημερινή εποχή και τον ρόλο των ΜΜΕ στον 21ο αιώνα.

Οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν με τη βιωματική δράση και αξιολόγησαν θετικά τη συμμετοχή τους σε αυτήν ανυπομονώντας να εφαρμόσουν στην πράξη τις οδηγίες του μέντορά τους την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 κατά την επίσκεψή τους στο στούντιο του European School Radio, προκειμένου να μεταδώσουν ζωντανά τη ραδιοφωνική τους εκπομπή – αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου.

Aκούστε την εκπομπή εδώ κι αλληλεπιδράστε στη νέα πλατφόρμα του European School Radio, αφήνοντας σχόλια, αξιολόγηση και την καρδούλα σας!

Ευχαριστούμε τον δημοσιογράφο – μέντορά μας, κ. Βασίλη Σολιόπουλο, για τον χρόνο που αφιέρωσε, για να εμψυχώσει τη ραδιοφωνική ομάδα.

Συνέντευξη – ντοκουμέντο του Βασίλη Σολιόπουλου

«Ήμουν ο συνδετικός κρίκος των ξενιτεμένων με την πατρίδα». Ένας δημοσιογράφος στα βραχέα αφηγείται.

Ας γνωρίσουμε τον δημοσιογράφο, Βασίλη Σολιόπουλο, μέσω της συνέντευξης που έδωσε στη Λουκία Λιάπη, ερευνήτρια στο Istorima. Ακούστε εδώ.